Posted on 1 hozzászólás

1100 hajléktalan és 420 állat él Budapesten erdőkben

A rendőrség legfrissebb számlálása szerint hozzávetőlegesen 1100 hajléktalan él a budapesti és környékbeli erdőkben, bozótosokban és parkokban – írja a Népszabadság. A lap szerint a hajléktalanokkal együtt élő állatokat és a telepeken felhalmozott szemetet is felmérték a rendőrök.
Orbán Viktor kérésének megfelelően a rendőrség számba vette a Budapesten és környékén erdőkben, bozótosokban és parkokban élő hajléktalanokat – írja a Népszabadság. A miniszterelnök a csepeli gyilkosságok után kérte a belügyminisztert, hogy mérjék fel a hajléktalantáborokat. A lap szerint a frissen elkészült felmérés szerint a rendőrség hozzávetőlegesen 1100 hajléktalant talált az erdőkben, többségük, 900 fő férfi, de 216 nő és 11 gyerek is él az erdőkben. A rendőrök 420 állatot is összeszámoltak, a hajléktalanok főleg kutyákat és macskákat tartanak, de voltak, akik kecskéket, szamarakat vagy lovat tartottak.
A Népszabadság információi szerint a rendőrök a kétszeri terepbejárás alkalmával felmérték a hajléktalanok telepein felhalmozott szemetet is, és több száz helyszínen néhány ezer tonnányi eltakarításra váró szemetet találtak. A kép nem Bp-en készült, kattints rá, a Facebook album eléréséhez!

1 thought on “1100 hajléktalan és 420 állat él Budapesten erdőkben

  1. A kepen szereplö szomoru sorsu fiatal ferfit mindenki ismeri de ö a kutyust tarskent tartja es nem eszközkent mint a legtöbb hajlektalan.Eleg szegyenletes hogy idaig süllyedt ez az orszag!Talan ha a tisztelt politikusok is belenyulnanak a zsebükbe es nem a szegeny emberek fejet ütnek meg most is amikor mar mindenki nincstelen akkor nem lenne ennyi banat es szomorusag es pl hajlektalan “problema” sem!

Vélemény, hozzászólás?