Posted on Hozzászólás most!

1,3 milliárdos fejlesztés, és árbevétel-növelési remények a Mars Magyarországnál

A tavalyi stagnáló árbevételt követően az idén már néhány százalékos árbevétel-növekedéssel kalkulálnak a Mars Incorporated magyarországi érdekeltségei – jelentette ki Ács Tamás, a Mars Magyarország ügyvezetője. Az állateledel- és az édességgyártó piacon jelenlévő Mars két cégének együttes árbevétele tavaly 59-60 milliárd forint között mozgott, ez hasonló mértékű, mint az előző évi.
A Mars két magyarországi vállalata a Mars Magyarország Értékesítő Bt., amely az édesség és az élelmiszeripari kereskedelmi tevékenységet végzi, valamint a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft., amely a Csongrád megyei bokrosi telephelyén állateledelt gyárt. Ács Tamás jelezte, hogy az árbevétel döntő hányada az állateledel-gyártásból származik, amely 45 milliárd forint körüli összegre rúg. A Mars Magyarország forgalmának 75 százaléka a kivitelből származik. Az ügyvezető közölte azt is, hogy az idén technológiai fejlesztésre mintegy 1,3 milliárd forintot fordítanak.
Az ügyvezető emlékeztetett arra, hogy a múlt évben a gazdasági válság hatását a Mars magyarországi érdekeltségei is megérezték. Tavaly a belföldi piaci eladások enyhén csökkentek, és a kivitel nem nőtt olyan dinamikusan, mint a korábbi években, holott a megelőző időszakban évente kétszámjegyű volt a növekedés. A Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd forint értékben vásárol – írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?