Posted on Hozzászólás most!

1700 papagájt tartott a lakásában

Ezerhétszáz hullámos papagájt találtak a hatósági emberek egy berlini, 63 négyzetmétere lakásban. Egyedül a hálószoba volt madármentes, a többi lakrész televolt madárfészkekkel, madárülőkékkel, etetőkkel.
A 60 éves nyugdíjas hölgy maga sem tudta, hogy hány madara van. A szomszédok által riasztott hatóságok pedig napokig gyűjtötték be a papagájokat, mert egész Berlinben, beleértve az állatkertet, nem találtak elég helyet az elhelyezésükre.
Az ellenőrzés első érkeztekor a hölgy vagy 350 papagájt egyszerűen hagyott kirepülni az ablakon. Legalábbis ennyire saccolták a kiérkezett szakértők a szárnyra kapott madarak számát.
A következő nap újabb 600 madarat számoltak meg a lakásban, és még nem látszott a vége. Amikor már 1030 madarat befogtak, és még mindig csicsergett az egész lakás, aggódni kezdtek.
Meg kellett ugyanis szakítani az akciót, hogy megfelelő elhelyezést találjanak a nem mindennapi mennyiségű madárnak. Végül is 1700 madarat számoltak össze, és akkor vált teljesen láthatóvá a lakás állaga is.
Mindent guanó és toll borított, amerre a szem ellátott fészkek, a bútorok szinte a felismerhetetlenségig voltak bepiszkolva, és összekarmolva. A lakónak új lakásba kell költöznie, mert ez jelenleg lakhatatlan.
Az ügy kapcsán kiderült, hogy nem is annyira egyedi az eset. A madárkolónia felszámolásának hetében a berlini állatvédők, és állatfelügyelők 160 házi kedvencet gyűjtöttek be a lakásokból. Kutyákat, macskákat, majmokat, de kecskéket is.

Vélemény, hozzászólás?