Posted on Hozzászólás most!

1800 kutyát mentettek meg Thaiföldön

Thaiföldi hatóságok kb. 1800 kutyát mentettek meg, akiket a csempészek teherautón, majd hajón Vietnámba szállítottak volna, hogy ott éttermeknek adják el, majd megegyék őket. Az ország északkeleti tartományában (Nakhon Phanom), a laoszi országhatár közelében állítottak meg öt kutyákat szállító teherautót, amiken az állatok kis ketrecekbe préselve utaztak.
A megmentett állatokat egy menhelyen helyezték el, aminek kapacitása azonban csupán 500 kutya ellátására elegendő. Az állatvédők más módon is megpróbálnak segíteni a menhelynek, pl. adományok gyűjtésével, és minél több kutya örökbeadásával.
Kb. 300 kutyán sajnos már nem tudtak segíteni. Ők megfulladtak a túlzsúfolt járműveken, vagy akkor vesztették életüket, amikor a csempészek menekülése közben a “száguldó” kamionról néhány ketrec az úttestre zuhant.
Két thaiföldi és egy vietnámi férfi ellen indítottak eljárást csempészet és illegális állatszállítás miatt – mondta el egy rendőr. Ők a kiszabható legsúlyosabb büntetésre (1 év börtön és kb. 470 euró bírság) számíthatnak. Forrás: Mindenallategyenlo.blog.hu, Bangkok-city.de

Vélemény, hozzászólás?