Posted on Hozzászólás most!

330 ezer fókát mészárolhatnak le brutális módszerekkel

A kisfókákat egyszerűen agyonverik! Az emberiségnek sajnos a génjeiben van, hogy elpusztítja a természetes környezetét. Aki ezt vitatja, az még valószínűleg sosem járt “civilizált” helyen. Ész nélkül szaporodnak, nem számít, hogy a gyerekeik sokszor eleve nyomorba, betegségbe, nélkülözésbe születnek. Intelligensnek mondják magukat, holott a gondolkodás képessége nem azonos az intelligenciával. Sok állatot lehetne példaként felhozni, akik rendkívül rosszul járnak az emberi tevékenység miatt. Sokukról meg sem tudjuk, hogy kihaltak, de az ember azt hinné, hogy legalább a “cukibb” állatok viszonylagos biztonságban vannak, hisz azokat sokkal többen hajlamosak megsajnálni… Példaként vegyük a fókákat, akik kétséget kizáróan aranyosnak számítanak a legtöbb ember szemében.
Az éves, igencsak vitatott kanadai fókavadászaton a tavalyihoz képest idén 50 ezerrel több, azaz pontosan 330 ezer állatot ejthetnek el a vadászok, jóllehet a fókaprém és a fókából készült egyéb termékek európai tilalma miatt csökken a piaci kereslet.
A vadászok több tucat hajóval indultak útnak Új-Fundland és Labrador északi vége felé, hogy részt vegyenek a világ legnagyobb fókavadászatán.
A kanadai Halászati és Óceánügyi Minisztérium szerint az elejtési kvótát azért emelték meg, mert a fókapopuláció a vadászati tilalmak hatására jelentősen emelkedett. Az állatok számát jelenleg 6,9 millióra, azaz az 1970-es években mért egyedszám háromszorosára teszik. A minisztérium szerint a vadászok azonban csak a megemelt kvóta 25-30 százalékát merítik ki, vagy 50-60 ezer fókabébit fognak elejteni.

Vélemény, hozzászólás?