Posted on Hozzászólás most!

60 delfin sodródott partra Új-Zélandon

A gömbölyűfejű delfinek a Déli-szigeten sodródtak partra. Az egyik állat már elpusztult, a többiek megmentésére természetvédők érkeztek a területre.
Körülbelül 60 gömbölyűfejű delfin sodródott partra Új-Zélandon – jelentették természetvédők pénteken. Azt remélik, hogy megmenthetik őket. A gömbölyűfejű delfinek a Déli-szigeten sodródtak partra. Az egyik állat már elpusztult, a többiek megmentésére természetvédők érkeztek a területre. A száz önkéntes folyamatosan locsolja az állatokat, hogy lehűtsék, és megvédjék őket az erős napsütéstől. A szakemberek azt remélik, hogy a dagály idején sikerül őket visszaterelni az óceánba. A következő hullám éjfél körül lesz, de akkor túl veszélyes lenne a művelet, ezért megvárják a reggelt a mentőakcióval.
Új-Zélandon nem ritka, hogy tengeri emlősök sodródjanak a partra, és az állatok többsége rendszerint elpusztul. A tudomány egyelőre nem tud egyértelmű magyarázatot adni a jelenségre. Trish Grant, a természetvédők vezetője elmondta: reméli, hogy sikerül megmenteniük a delfineket.

Vélemény, hozzászólás?