Posted on Hozzászólás most!

A 4 éves Alex kutya mentette meg a megskalpolt kislány életét

Veréssel fenyegetik telekszomszédai Klapka Györgyöt, mert szerintük érzéketlenül nyilatkozott arról a szerencsétlen sorsú kislányról, akit az ő telkén martak véresre a kutyák.
Klapka György legfőbb gondja, hogy miként rázza le magáról a felelősség terhét, miután kutyái véresre marcangoltak egy gyereket – állítják a vállalkozó MÉH-telepének környékén élők, akiket felháborítottak az „aranyember” első nyilatkozatai.
– Csak találkozzam vele, majd jól megkapja a magáét, jól elverem. Nem a kislány tehet arról, hogy nekimentek a kutyák – dühöngött egyikük, amikor a kőbányai helyszínen jártunk.
Klapka is ingerült, nem érti, miért vádolják.
– Felbőszít, hogy ilyeneket mondanak. Akkor miért nem háborodott fel a környék, amikor félévenként 3-4 millió forint kárt okoztak nekem a tolvajok? Azért vittem oda a kutyákat. Nem tehetek arról, ami történt – emelte fel hangját a lapunknak nyilatkozó Klapka.
Mint ismert, a nyolcéves gyereket súlyos sérülésekkel szállították a Heim Pál kórházba. Úgy tudni, a fülét leharapták, majd szinte megskalpolták az ebek, több plasztikai műtét vár rá, jelenleg altatják az intenzív osztályon. A kislány édesanyjával a kórházban találkozott a Bors munkatársa. A megtört asszony nem mozdul el gyermeke ágya mellől, és még képtelen nyilatkozni a történtekről.
A szörnyű tragédia akkor történt, amikor a gyerek 36 éves nagybátyjával – a kutyák gondozójával, a telep őrzőjével – a helyszínre ment, hogy az állatokat megetesse, ám amikor kinyitotta a kennel ajtaját, az ebek rátámadtak.
– Most tudtam meg, hogy a kislány rendszeresen járt a telepre a nagybátyjával, játszott a kutyákkal, és eddig nem volt baj. Ám most egy szőrös csizma volt rajta, arra ugrottak rá a kutyák, a kislány sikított, elesett, és akkor támadtak rá. Nagyon sajnálom a történteket – mondta Klapka, aki alkalmazottját, Gyulát sem hibáztatja.
– Megkérdezte, hogy kirúgom- e, mondtam, nem, sőt adtam egy ügyvédet is mellé, mert nincs pénze. Borzasztó állapotban van, nagyon szerette a kislányt. Szorgalmas, becsületes, rendes ember. Nem okolom, és a két állatot sem altattatom el. Ha az utcán megtámad két kutya egy gyereket, én vagyok az első, aki azt mondja, le kell lőni őket. De ez a kettő eddig soha senkit nem bántott – tette hozzá Klapka.
Mint később kiderült, a gyerek és talán a nagybátyja életét is a szomszédos színesfémtelep harci ebe, Alex mentette meg.
– Hallottuk a kutyákat a szomszédban, kinyitottuk a kaput, Alex meg egyenesen átrohant Klapka telepére, és nekirontott a két kutyának. Ő szedte le a megvadult ebeket a kislányról. Gyulának így sikerült kihúznia a kapun kívülre az unokahúgát, és rázárta a kaput az egymást marcangoló kutyákra. Aztán jöttek a mentősök, rendőrök, végül gázsprayvel fújták le a megvadult állatokat – mondta a szomszéd telep tulajdonosa. A négyéves rottweiler, Alex feje véres, egész nap fekszik, gazdája orvost hívott hozzá A két megvadult kutya az Illatos úti állatmenhelyen várja, hogy döntsenek a sorsáról.
A képen: A szomszéd udvar rottweilere, a négyéves Alex (balra) mentette meg a kislányt. Igaz, kutyát is megviselte a harc Klapka támadó ebével (jobbra) való harc. Fotó Cser Dániel, forrás: Borsonline.hu.

Vélemény, hozzászólás?