Posted on 1 hozzászólás

A bíróságon sem bánta meg tettét a lógyilkos

Juhász Gyula: Ember, állat 1925 – (Felhő emlékére 2011)

Egy lovat vert egy ember a Tiszánál,
Szelíd sömlyék közt, borús ég alatt.
Szegény, vert állat nyerített s a száján
A hab fehérlett és a gondolat
Az ember vak agyában csak derengett.
Szegény vak ember, míg te egyre verted
Szegény lovat, én sírtam tehetetlen
S az égre, földre néztem és kerestem
Az Istent, aki jó, aki hatalmas,
A megváltásra gondoltam. Kereszten
Halt Krisztus. S győz az ostor, dárda,
kardvas.

– Csak azt sajnálom, hogy nem hagyták ott Felhő tetemét, akkor feldarabolhattam volna és odaadhattam volna a macskáimnak meg a kutyáimnak – fejtegette rezzenéstelen arccal Sz. László (57) a budaőrsi bírósági tárgyaláson.
Ahogyan arról beszámoltunk, a férfi tavaly nyáron hidegvérrel szúrta le a nála bértartásban lévő herélt lovat, annak 16 éves gazdája előtt. Egy ideig bújkált is.
Zombori Petra (16) Felhő tulajdonosa, ugyanis sérelmezte, hogy László nem megfelelően tartja lovát, ezért akarta elvinni tőle. Az Indiánnak becézett férfit erre elöntötte a méreg és egy 20 cm hosszúságú tőrrel lemészárolta a védtelen állatot. Brutális tettét azonban egyáltalán nem bánta meg.
– Azt mondok, amit akarok! Azért szúrtam le Felhőt, mert az aznapi túra után nagyon kifáradt, ráadásul napszúrást is kapott. Öreg is volt, amúgy is meghalt volna – magyarázta László, hozzátéve: mivel az övé nem lehetett a ló, ezért nem akarta, hogy Petráé legyen.
A fiatal lány sokáig képtelen volt feldolgozni hűséges társa elvesztését. Anyukája végső elkeseredésében pszichológushoz vitte lányát.
– A borzasztó eset után Petra sokáig egyáltalán nem akart lovagolni. Hiába ült fel bármilyen lóra, az nem Felhő volt. Az is előfordult, hogy miközben egy másik lovon lovagolt hirtelen sírógörcsöt kapott – idézte fel a nehéz napokat Gabriella (43), az édesanya. – Végső elkeseredésemben már szakemberhez fordultam, ő segített Petrának, hogy feldolgozhassa a traumát.
A kegyetlen állatkínzót az állatvédők is feljelentették, ebben az ügyben már meg is született az ítélet, ám László csak gúnyosan nevetett ezen. A lógyilkost mindössze 10 ezer forintra bírságolták, amiért minősíthetetlen körülmények között tartotta másik három lovát.
– Százezrek helyett csak 10 ezer forintot kellett fizetnem a rossz tartási körülmények miatt – vigyorgott a férfi, akinek kertjében állítólag több lótetem is el van ásva. – Ennek a tárgyalásnak is örülök, legalább hoz némi izgalmat az életembe.  Forrás: Blikk.hu, Állatvilág.net

1 thought on “A bíróságon sem bánta meg tettét a lógyilkos

  1. […] szúrt egy lovat, a 16 éves lány sokkot kapott a brutális gyilkosságtól, mely tettét azóta sem bánt meg. Zsúfolásig megtelt tárgyalóteremben, állatvédők tiltakozása közepette folytatódott a […]

Vélemény, hozzászólás?