Posted on Hozzászólás most!

A britek élve felrobbantottak 18 sertést

Britek egy terrortámadáskor bekövetkező robbanás következményeinek tanulmányozására felrobbantottak 18 élő sertést. Rajtuk akarták megfigyelni a robbantás hatását. Az állatvédők, de a közvélemény nagy részét is sokkolta a barbár kísérlet.
Az állati kísérletet egy katonai támaszponton hajtották végre, és megvárták míg a sertések kivéreznek. Egy sem élte túl a robbantást, és valamennyien a tudományos kutatás, vagy a szadizmus áldozatai lettek. A hadsereg szóvivője szerint az előbbi, az állatvédők szerint az utóbbi eset áll fenn.
A katonák azzal érvelnek, hogy egyre reálisabb és gyakoribb veszély a terrorista robbantás, és ezért tudni akarják, hogy pontosan milyen következményei vannak az emberi szervezetre a detonációnak. Szerintük a feláldozott sertéséletek emberéleteket menthetnek meg.
Ausztriában a közvélemény nyomására félbeszakítottak egy kísérletsorozatot Innsbruckban, ahol azt vizsgálták, hogy meddig maradnak életben a sertések, akiket lavina temetett be. A 29 megfigyelésre tervezett kísérletsorozatot a 10. után leállították.

Vélemény, hozzászólás?