Posted on Hozzászólás most!

A dögkútban néha felgyújtják az oszló tetemeket

Pokoli bűz, döglegyek, szétszórt szemét, közte oszló döglött csirke, a rég betiltott, elméletileg használaton kívüli dögkútban pedig égő, füstölgő állattetemek.
Így festett a fonyódi kistérség dögkútja pénteken Balatonbogláron, épp egy nappal azután, hogy Csere Andrea helyi önkormányzati képviselő sokadszor adott hangot felháborodásának a testületi ülésen.
– Ha rövid időn belül senki nem intézkedik, akkor magam teszek feljelentést a tarthatatlan állapot miatt – fogalmazott az ülésen Csere Andrea, aki újra és újra jelzi: a dögkutat kezelő kistérség nem tesz eleget kötelezettségének. A helyzet évek óta kritikus, egyesek szerint azóta, hogy az uniós szabályozás értelmében be kellett temetni a régi dögkutat, s a tetemeknek konténert helyeztek ki.
Ez egyrészt pillanatok alatt megtelik, másrészt a nagyobb állatokat bele sem lehet tenni. Így sokan körülötte, a füvön hagyják az oszlásnak induló jószágot.
Hogy a korábban betemetett dögkútban pénteken mégis tetemek égtek, nem hivatalos információk szerint annak köszönhető: a helyzet elszenvedői néha – kényszerűségből – így avatkoznak be, hogy a széthányt, bomló tetemek látványától, s bűzétől szabaduljanak. Forrás Sonline.hu

Vélemény, hozzászólás?