Posted on Hozzászólás most!

A felelős állattartás a téma az osztályfőnöki órán

Rendhagyó osztályfőnöki órákat indít a fővárosban két civil szervezet középiskolásoknak a felelős állattartásról és az állatvédelemről.
A háromórás program alatt a diákok már a buszon tájékoztatást kapnak a felelős állattartás legfontosabb szabályairól, a fővárosban működő menhelyek és a gyepmesteri telep munkájáról. Az Illatos úti Ebrendészeten a résztvevők megismerhetik a telep feladatait, eredményeit, az örökbefogadás feltételeit és megtekinthetik a gazdára váró több mint 100 kutyát. A hazafelé vezető úton a diákok önkéntesek és állatorvosok segítségével értékelik a látottakat. A rendhagyó osztályfőnöki óra célja a fiatalok szemléletének formálása az állatvédelem és a felelős állattartás terén – közölte a Vigyél Haza Alapítvány.
A programra – melyet a Vigyél Haza Alapítvány, a Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) és a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete, az Illatos úti telep üzemeltetője szervez – várják további középiskolai osztályok jelentkezését. Az első, szeptember 27-i órán az Újpesti Műszaki Szakközépiskola tanulói vesznek részt.
A fővárosban a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészetére évente több mint 3000 kutya kerül be. Ezek között jelentős számban vannak az elkóborolt, gazdátlan állatok, de a kutyák közel kétharmadát gazdájuk adja le.

Vélemény, hozzászólás?