Posted on Hozzászólás most!

A Fővárosi Állatkert megúszta a vihart, csak a növények bánták

Örülhet a Fővárosi Állat-és Növénykert: csupán a növényekben tett némi kárt a napok óta tomboló ítéletidő. Az állatok jól érzik magukat, a zebrák is legfeljebb azért keseregnek, mert kevesen látogatják őket.
Nem okoz kellemetlenséget a Fővárosi Állat-és Növénykert állat-lakóinak a viharos, esős, szeles idő. Hanga Zoltán, az intézmény sajtóreferense a STOP kérdésére elmondta, még a melegebb égöveken honos jószágokat sem zavarja a magát márciusinak álcázó idő.
– Azok az állatok, amelyek a trópusokon élnek, egyébként is zordnak találják a mi éghajlatunkat, tehát őket amúgy is fűtött, zárt állatházban tartjuk. A mérsékeltebb égövek lakóival más a helyzet – az ő kifutóik építésekor számoltunk azzal, hogy szükség lesz szélárnyékos, esővédett zugokra is – magyarázta a szóvivő.
Hanga Zoltán hozzátette, néhány állat van csupán, amelyeket nem engednek ki a szabadba, ők pedig legfeljebb csodálkozva néznek, mert egyébként nem szokott kijárási tilalmuk lenni.
Az állatok pedig nemcsak ezért lepődhetnek meg: a hétvégén csupán néhány száz fő látogatta meg őket, holott az év ezen szakában napi öt-tízezer látogató mondható általánosnak. Az Állatkert mindenesetre készül a szezonra: folytatódnak a felújítások többek közt a Zsiráfházban és a Bölényházban is. A Nagy-tónak még jót is tett az esőzés: tisztítás után most kellett volna először feltölteni a medret, ám az eső végül megoldotta a kérdést.

Vélemény, hozzászólás?