Posted on 1 hozzászólás

A hadsereget is bevetik a száj-és körömfájás ellen

A hadsereg aktívabb részvételét sürgette a dél-koreai elnök a száj- és körömfájás elleni harchoz csütörtökön. A kór eddig nem látott mértékben jelent meg, és már több mint fél millió állatot öltek le miatta.
“Tudom, hogy a hadsereg már eddig is közreműködött az állatok levágásában, de még több együttműködést szeretnék tőlük” – mondta Li Mjung Bak dél-koreai államfő csütörtökön. Az elnök szerint a katonáknak abban is kellene segédkezniük, hogy a száj – és körömfájás továbbterjedjen az országban.
A kór már többször felbukkant Dél-Koreában, de a mostani járvány számít a legkomolyabbnak. November vége óta 60 fertőzött állatról szereztek tudomást a hatóságok, amelyek megkezdték a veszélyeztetett területen lévő párosujjú patás állatok kényszervágását. A felbukkanása óta 500 ezer állatot, főként szarvasmarhát és sertést öltek le. Az ágazat kára a szöuli becslések szerint eléri a 350 millió dollárt.
A legutóbbi nagyobb járvány idején, 2002-ben 160 ezer állatot kellett leölni. A száj-és körömfájás januárban és áprilisban is felbukkant, megpecsételve 50 ezer párosujjú patás sorsát Dél-Koreában.

1 thought on “A hadsereget is bevetik a száj-és körömfájás ellen

 1. Több oldalon is olvastam (külföldi oldalak), hogy Dél-Koreában eddig több mint egy millió sertést (és szarvasmarhát) öltek meg, hogy a száj-és körömfájást megfékezzék.
  Az élő sertéseket előre megásott gödrökbe dobják, majd földdel betemetik. A disznók borzasztó pánik közepette fulladnak meg. Erről itthon miért hallgat mindenki? Mindenhol csak ezt a cikket találtam, amit az összes hírportál egymástól másolt át, és ennyi.
  Mindenkinek tudnia kellene erről a borzalomról!!!!

  http://animalrightskorea.org/news-articles/government-buries-pigs-alive-refuses-to-vaccinate-for-fmd.html
  http://news.sky.com/skynews/Article/201009115887024?linkedfrom=fb
  http://www.huffingtonpost.com/2011/01/12/south-korea-buries-pigs-alive_n_808119.html
  http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2011/01/10/south-korea-burying-pigs-alive.aspx

Vélemény, hozzászólás?