Posted on Hozzászólás most!

A hegyen hagyta kutyáját a hegymászó

Nyolc napig volt a kutya étlen-szomjan, a gazdája pedig vissza akarja kapni, és szabadkozik. amiért magára hagyta.
Anthony Ortolani magával vitte Missy nevű német juhász kutyusát a kolorádói Bierstadt hegy csúcsára, de lehozni már nem tudta a négylábút. Missy a hegyre felfelé menet, útközben sérült le, a mancsai annyira rossz állapotban voltak, hogy nem tudott már járni.
– Viharba keveredtünk, és választanom kellett a saját és a kutyám élete között. Ha ott maradok vele, elpusztulunk mindketten. Cipelni sem bírtam már, mert én is legyengültem addigra. Szívszaggató volt otthagyni, de nem tehettem mást – mondta Ortolani. A kutyát egy másik hegymászó, Scott Washburn és csapata mentette meg.
– Vérzett a mancsa, és a teste már teljesen átfagyott, amikor megtaláltuk – árulta el Washburn, aki szerint Missy nyolc napig étlen-szomjan feküdt egy sziklán. Miután Ortolani megtudta, hogy a német juhászt épségben lehozták, jelentkezett érte, hogy ő a gazdája. – Rettentően sajnálom, hogy otthagytam, de ő az enyém, és szeretem, vissza akarom kapni – nyilatkozta.
A kutya megmentője teljesen felháborodott és nem hajlandó Missyt Ortolani gondjaira bízni. – Ilyen nincs! Magára hagyta, most pedig követeli a kutyát. Ilyet nem csinál egy felelősségteljes gazdi – háborgott Washburn. A teljes cikk és további képek itt.

Vélemény, hozzászólás?