Posted on Hozzászólás most!

A karácsony akkor a legszebb, ha van kivel megosztani

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsonyi ünnepek alkalmából, Magyarországon egyedülálló akcióval kedveskedik a magányos állatbarátoknak. A december közepétől induló kezdeményezés célja, hogy az állatok segítségével örömet csempésszenek a magányos emberek életébe.
Az alapítvány vállalta, hogy gazdira váró, kedves és nyugodt menhelyi kutyákat és macskákat juttat el a befogadást vállalókhoz, emellett az ünnepek idejére a befogadott állatok élelmezéséről is gondoskodik.
Tapasztalataik szerint a menhelyre került idősebb kutyáknak és macskáknak kevesebb esélye van az örökbefogadásra annak ellenére, hogy jól szocializáltak, sőt esetenként alapfokú kiképzésben is részesültek. Mi most ezeknek az idősebb állatoknak szeretnénk elsődlegesen esélyt biztosítani arra, hogy megtalálják új otthonukat – hangsúlyozta Király Péter, a kutyaotthon alapítója.
A Rex Alapítványtól több mint 300 kutyát, közel 80 macskát és 7 tengerimalacot fogadtak örökbe 2010 folyamán. Az Állatszigeten jelenleg 111 kutya és 16 macska várja leendő gazdáját.
A Négylábú−szeretet futárok elnevezésű kezdeményezésüket is azzal a nem titkolt szándékkal indították útjára, hogy az állatok ne csak az ünnepek idejére, hanem egy életre otthonra találjanak. Forrás: Greenfo, Rex Kutyaotthon Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?