Posted on Hozzászólás most!

A karácsony ne hozza ki belőlünk az állatot

Ne álszenteskedjünk: a karácsonyi készülődésből adódó feszültség időnként kihozza belőlünk az állatot. Lássunk pár okot, ami miatt balhézni lehet az ünnepek alatt.
Amikor szóba kerülnek a karácsonyi ünnepek és egy kicsit jobban belemerülünk a kérdésbe, mindig beleszaladunk a nagy karácsonyi veszekedések témakörbe. Mindenkinek vannak saját rémtörténetei, ha nem a családjából, akkor a szomszédokéból biztosan. Az emlékezetes karácsony délután, amikor Józsi bácsi kisbaltával kergette Mari nénit a gangon, vagy a lichthóf által kihangosított ordítozás, miszerint: mért nem te csinálod, ha olyan jól tudod b..meg?! Álszenteskedhetünk, de pontosan tudjuk, hogy valamin, valakivel össze fogunk kapni így az ünnepek előtt.
Pénz: Hiába tárgyalja meg az egész család már augusztusban, hogy idén bizony szegény lesz a Jézuska, november közepére igencsak kikerekednek az ajándéklisták. Ekkor alapozódik meg a vita. Melyik barát kerüljön le a listáról, kell-e a gyerekeknek öt társast venni és “biztos-e, hogy anyádnak egy multiszuper kávéfőző a legjobb ajándék, mért nem jó neki egy csinos sál”? Ehhez csatlakozik még, a “melyik csekket ne fizessük be, hogy maradjon pezsgőre” kérdése és kész a veszekedés. Mert ugye: “Miért pont megint az én anyám kap kisebb ajándékot?”, “Miért nem csinálsz valamit a barátaidnak éjszakánként?”. “Ha nem fizetünk villanyszámlát, gyertyákat kell majd venni a fára.” Nem tudjuk mi a megoldás, de az biztos, hogy bankkölcsönt felvenni karácsonyra hülyeség.
Kihez megyünk, ki jön hozzánk: A gyermektelen párok balgán azt hiszik, hogy az a kérdés, hogy az ünnep melyik napját kinek a családjánál töltsük, értelmét veszíti, hiszen úgyis otthon leszünk a saját gyerekünkkel. Aha, persze, de marad még két nap, amit igazságosan el kell osztani a rokonok között. Sértődés, balhé kódolva. Megoldás lehet, ha nagy levegőt véve mindenkit meghívtok magatokhoz Szentestére, aztán csak a tiétek a maradék két nap.
Mindent nekem kell elintézni: Az igazi mártírkör. Általában a csajok azok, akik szeretik elhitetni magukkal, hogy ha ők nem lennének, akkor valószínűleg elmaradna a karácsony. Pompás veszekedések generálhatók a szemrehányás sorozatból, miszerint: “csak én gondolkodom rajta, én vásárolom, én főzöm, én díszítem”. Lazuljunk! Ha nem kezdjük a hisztit már októberben, ha nem kérünk számon folyamatosan, akkor valószínűleg kiderül, hogy a párunk is hajlandó segíteni, vannak ötletei és közösen minden gyorsabban, jobban megy.
Mit össze szarakodsz már: A fenti problémakör folytatása, amikor valamelyik fél a saját elvárásai foglya és elégedetlen a másik megoldó technikáival. Női részről hagyományosan: “- Nem értem miért tart neked ennyi ideig a fa felállítása, apám mindig megoldotta negyedóra alatt! – Az az apád volt én meg a pasid vagyok, kuss legyen. Egy a férfiak problémái közül: “Mit kell neked annyit takarítani, az ember már haza sem akar jönni, komolyan!” Gratulálunk!
Egy kis alkohol: A legjobb családi drámákban akkor borul a bili, amikor mindenki körül üli a terített asztalt, mosolyog és igyekszik nagyon elégedettnek látszani. Aztán az elfogyasztott alkohol mennyiség függvényében valaki egyszer csak mond valamit, amit nem kéne, és kezdődhet a kölcsönös vádaskodás, sértegetés. Ilyenkor aztán jöhet egyévnyi sértettség, dőlhetnek a csontvázak a szekrényből és biztos, hogy a végén valaki sírni fog. Vagy vérezni. Boldog Karácsonyt mindenkinek, Borsa.hu

Vélemény, hozzászólás?