Posted on Hozzászólás most!

A kutya jobban figyel rám, mint a férjem

A háziállatot tartó amerikai nők harmada véli úgy, hogy kedvencük jobb hallgatóságot jelent számukra, mint férjük – derül ki az Associated Press és a Petside.com szerdán közzétett közvélemény-kutatásából. A házikedvencet tartó férfiak 18 százaléka állította ugyanezt feleségéről, illetve háziállatáról. Összességében körülbelül minden tizedik gazdi mondta, hogy megbeszélné problémáit háziállatával.
A felmérés szerint a legtöbb gazdi úgy véli, hogy háziállata stabil, és ritkán küzd depresszióval. Csupán a tulajok 5 százaléka mondta, hogy elvitte már kedvencét állatorvoshoz vagy állatpszichológushoz, mert nagyon letörtnek tűnt.
Még kevesebben állították, hogy valaha is antidepresszánst adtak az állatnak. Ám ennél jóval többen támogatták az ötletet: a megkérdezettek 18 százaléka válaszolta, hogy már fontolóra vette, hogy szakemberhez fordul az állattal, ha az letörten viselkedne.
Igazán kedvelt terapeutának a kutyák bizonyultak, gazdáik 25 százaléka vallotta, hogy a négylábú jobban figyel rájuk, mint kétlábú társuk, míg a macskatulajdonosoknak csak 14 százaléka mondta ezt. Karen Sueda állatviselkedés kutató elmondta, hogy a házikedvencek feltétel nélküli támogatást adnak. Soha nem feleselnek, soha nincs rossz véleményük rólunk és mindig ott vannak, ha kell.

Vélemény, hozzászólás?