Posted on Hozzászólás most!

A kutyája mentette meg a zsarut

Harminc feldühödött ember vette körbe Dudás Krisztián rendőr főtörzs zászlóst, aki szolgálati kutyájának köszönheti, hogy megúszta a helyzetet. Ha nincs Hóhér, ki tudja, mi lenne most a zsaruval. A férfit egy ballagáshoz hívták, ami a szomszédok szerint túl hangosra sikeredett. Krisztián magához vette kutyáját, Hóhért és elindult a helyszínre. Rutinintézkedésnek indult az eset, a sokat látott rendőr sem gondolta, mekkora bajba kerülhet azon az estén.
„A családi háznál nagyjából 40-en ünnepelték a ballagást, de bőségesen felöntöttek a garatra” – kezdte a körzeti megbízott. „Többször felszólítottam őket, már másodjára mentem vissza, de csak nem csendesedtek el, sőt még jobban felhergelték magukat.
Pár pillanat múlva egy szék repült ki a tömegből, ami a rendőrautón landolt” – emlékezett vissza az esetre. Mire visszafordult a banda felé, addigra nagyjából már harmincan álltak körülötte. „Ordibáltak, majd annyit láttam, hogy egyikük ütésre emeli a kezét, és felémtart. Ekkor eleresztettem Hóhért, akinek köszönhetően megúsztam a támadást” – simogatta meg a rottweilert.
A hatalmas állat otthon kezes bárány, de ha munkáról van szó, nem ismer kegyelmet. Hóhér pár másodperc alatt rendet tett az ittas mulatozók között, és egy életre móresre tanította a gazdájára támadó vendéget is.
„A fegyvert csak nagyon indokolt esetben használhatjuk, és nem is szívesen venném a kezembe, csak ha nagyon muszáj. Hóhér három éve szolgál mellettem, rengeteg rizikós eseten vagyunk már túl. Természetesen a mostani izgalom után is várta a jutalmát” – mosolygott a zsaru.

Vélemény, hozzászólás?