Posted on Hozzászólás most!

A lovaglást mindenképpen próbáld ki

Sokan a szabadsággal azonosítják a lovaglást, mások az állatszeretet miatt választják e sportot. Hamar a rabjává lehet válni, de bizonyos szabályokat mindenképpen be kell tartani. Napjaink egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége nem tartozik az olcsó sportok közé.
Egyre többen szeretnék elsajátítani a lovagolást, és erre elég sok helyen lehetőség. Nagyon fontos, hogy az alapokat szakembertől tanuljuk meg!
– Sokan jönnek hozzánk, a gyerektől az idősebbekig, a profiktól a teljesen kezdőkig – meséli az oktató. – ­­Azt is szívesen megtanítjuk mindenkinek, hogy hogyan kell lóra szállni. Fontos, hogy rögtön az elején kialakuljon valamilyen kapcsolat az állat és az ember között.
Mielőbb meg kell tanulni követni a ló mozgását. A kezdők futószáras oktatásban részesülnek. Mindenkinek tudnia kell, hogy mitől ijed meg az állat, milyen veszélyekkel kell számolni. Az első foglalkozások csupán fél- egy óráig tartanak, mivel sok izomcsoportot megdolgoztatnak, így a kezdők elfáradhatnak, izomláz is gyötörheti őket.
Csak az alapok biztos elsajátítása után következhet a tereplovaglás. A kezdők először tapasztaltabb lovasokkal gyakoroljanak, és rövidebb túrákon vegyenek részt!
Nem árt beszerezni bizonyos eszközöket, igaz kezdetben elég egy hosszú nadrág, zárt cipő, és a fej méretére állított kobak.
A lovaglásnak számos jótékony hatása van, hiszen kikapcsol, önbizalmat, magabiztosságot ad, javítja a kommunikációs képességet, fejleszti a gondolkodást, és az erőnlétet is pozitívan befolyásolja.

Vélemény, hozzászólás?