Posted on Hozzászólás most!

A nevem: Állat

Mennyire betegek vagytok ti emberek, hogy védtelen állatokra vadásztok, és legyilkolásukat választjátok hobbiként! Ártatlanokat öltök, akiket előzőleg ti szaporítotok – hogy aztán megállapíthassátok – túl sokan vannak, ezért muszáj ritkítanotok őket, különben túl nagy lesz a populáció.
Ez a populáció az anyám és apám, bátyáim és nővéreim, akik csak a ti vadászszemeitekkel nézve nagyok, de valójában még alig éltek. És még ha így is lenne, akkor sem lenne jogotok meggyilkolni őket, hisz a ti hájas gyerekeiteket és rokonaitokat sem végzi ki senki a túlnépesedés miatt. Undorító, ahogy aztán büszkén fényképezkedtek kiterített holttesteink mellett!
Van-e annál kegyetlenebb, amikor fejeinket a szoba falára akasztjátok, csak hogy az egész világ lássa, mennyire gyáva és érzelemszegény kis lények vagytok?
Vadnak hívtok, de a nevem Állat, és gyűlöllek titeket!

Irántatok – állatkísérleteket végző orvosok – nem érzek mást, csak megvetést. Hogy merészelitek a várható kutatási sikereiteket a mi kínlódásunk és szenvedéseink fölé helyezni? Tudjátok egyáltalán, mennyire mindegy nekünk, hogy a kozmetikumaitok bőrbarátok-e vagy sem? Mi nem használunk ilyen szemetet, úgyhogy kenjétek a saját szemetekbe, ha tudni akarjátok mennyire éget!
El tudjátok képzelni, mennyire nem érdekelnek bennünket az emberi betegségekre való gyógymódok? Mi úgysem kapnánk meg ezeket a betegségeket soha, csak mesterségesen, a ti kezeitek által. Tehát hagyjatok minket békén, és teszteljétek a saját betegségeiteket a saját fajotokon!
Kísérleti alanynak hívtok, de a nevem Állat, és gyűlöllek titeket!
Ti, söpredék mészárosok, napjaitokat nagyrészt azzal töltitek, hogy a torkunkat átvágjátok, vagy más bestiális módon végezzetek velünk. Mindezt érzéketlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül teszitek. Legalább éjszakánként felébredtek néha, mert halálsikolyunk nem megy ki fejetekből? Vagy már teljesen megkeményedett a szívetek? Volt egyáltalán?
Ti hízónak neveztek engem, de a nevem Állat, és gyűlöllek titeket!
Látszatvilágot építetek fel magatokban – ti húsevők – hogy ne kelljen nap mint nap szembesülnötök a ténnyel, meggyilkolt állatokat esztek. De ez a látszatvilág valójában vérben fürdik, akárhogy is próbáljátok elrejteni a valóságot. Megpróbáljátok elhitetni magatokkal, hogy nem szenvedünk, hogy rövid életünk során azért jól tartanak minket, hogy halálunk gyors és fájdalommentes. De ez nem igaz! És még ha így is lenne… Ahogy ti sem, úgy mi sem akarunk meghalni! Sem gyorsan, sem fájdalommentesen, sem humánusan…vagy mit tudom én, hogy milyen perverz szavakat használtok még a megsemmisítésre.
Ti húsnak neveztek engem, de a nevem Állat, és gyűlöllek titeket!
Úgy gondoljátok borzalmas, ha egy gyermeket elválasztanak az anyjától? Ha igen, miért hagyjátok, hogy csupán a tejivás élvezetéért, a húsevés kedvéért nekünk át kelljen élnünk ezt a veszteséget? Mesterséges megtermékenyítéssel folyamatos szülésre, tejadásra kényszerítetek minket. Miért nem fejitek saját fajotokat, ha szerintetek a tejivás felnőtt korban is annyira természetes? Az évi átlag 60 tojás helyett évi 360 tojás adására kényszerítetek minket, elveszitek gyapjunkat, tollunkat, s cserébe fájdalommal fizettek érte. Milyen jogon? Egyetlen bűnünk, hogy nem az emberi fajhoz tartozunk…
Ti haszonállatnak hívtok engem, de a nevem Állat, és gyűlöllek titeket!
Cirkuszokba zártok minket, apró ketrecekbe, lábainkon rabláncok csörögnek. Megtöritek akaratunkat, majd büszkén mutogattok bennünket, mintha csak a szeretetetek elnyerése miatt tanulnánk be a mutatványokat. A hatalom érzése miatt tartotok minket fogva, és veszitek el tőlünk a jogot egy szabad életre? Jó érzéssel tölt el titeket, hogy egyre több ketrecet tölthettek meg velünk? Jól szórakoztok, amikor feladjuk az akaratunkat, és élelem miatt, vagy a fájdalmas büntetésektől való félelmünkben fejenállunk, vagy körbebiciklizzük a porondot?
Attrakciónak hívtok, de a nevem Állat, és gyűlöllek titeket!
Végül ti, akik védenétek, védetek minket, oly kevesen vagytok. Csupán néhány tagja, kisebb csoportja az emberiségnek; akik figyeltek ránk anélkül, hogy bármit elvárnátok cserébe. Nem mindegyikünk szeretne feltétlenül együtt élni veletek, de tisztelünk titeket azért, hogy ezt erőszakkal sem kívánjátok tőlünk, és azért, hogy „szeretetünk hiánya” nem jelenti halálos ítéletünket.
Állatnak neveztek, de ti közben tudjátok, hogy valójában mindannyian állatok vagyunk. Ti vagytok a reményünk! Forrás: Minden állat egyenő

Vélemény, hozzászólás?