Posted on Hozzászólás most!

A PETA rászállt Mike Tysonra galambok miatt

A PETA rászállt Mike Tysonra, aki pedig a galambokra szállt rá. Az állatvédő szervezet ügyészséghez fordult az egykori bokszbajnok “galambshow-ja” miatt. Az igencsak harcos és a médiában való aktív jelenlétőről is híres nemzetközi állatvédő szervezet, a PETA legújabb “áldozata” Mike Tyson: állatkínzással és illegális hazárdjátékkal vádolják az egykori nehézsúlyú bokszbajnok televíziós galambshow-ját New Yorkban.
A neves öklöző világéletében szenvedélyes galambtenyésztő volt, de sohasem versenyzett szárnyasaival. Az Animal Planet tévécsatorna számára most egy olyan műsor készül vele, amely galambversenyeken követi őt nyomon. A műsor jövőre kerülne adásba.
Az állatokkal való etikus bánásmódért harcoló PETA azonban a brooklyni kerületi ügyészséghez fordult a múlt héten, és kérte az ügy kivizsgálását, mivel véleményük szerint a műsorban kegyetlenül bánnak a galambokkal, ráadásul a versenyek illegális fogadásokra sarkallhatnak.
Az Animal Planet szóvivője cáfolta, hogy bármiféle fogadás szóba került volna a műsorban szereplő galambversenyekkel kapcsolatban. Megjegyezte azt is, hogy a galambokkal “gyöngéden és tisztelettel bánnak a gazdáik”, beleértve Tysont is.

Vélemény, hozzászólás?