Posted on Hozzászólás most!

A Phylaxia Német állatgyógyászati cég akvizíciójára készül

Egyelőre megvált a Phylaxia Pharmában meglévő tulajdonrészétől a PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt., ám párhuzamosan tárgyalásokat kezdett egy állatgyógyászati termékeket gyártó német cég felvásárlásáról.
A PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt. visszavásárlási jog (opció) kikötésével az ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft. részére értékesítette a Phylaxia Pharma Zrt.-ben fennálló részesedését. Az opció alapján a Holding a szerződéskötéstől számított 2 éven belül vásárolhatja vissza a Zrt. részvényeit, a vételi jog a részvények kisebb arányára részben is gyakorolható. Egyidejűleg a Holding meghívásos pályázat keretében tárgyalásokat folytat a Bremer Pharma Gmbh részesedésének 100%-a – közvetlen vagy konzorciális partnerekkel együttesen történő – megszerzéséről is. Konzorciális partnerekként a Sintofarm S.p.A. (Olaszország), valamint egyéb pénzügyi befektetők jelezték érdeklődésüket. A tulajdonrész megszerzésén túl felmerülhet egy közös vállalat létrehozása is.
Az 1982-ben alapított, 6000 négyzetméteres EU-GMP engedélyes fejlesztési és termelési egységgel rendelkező Bremer Pharma Gmbh állatorvosi gyógyszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik 55 alkalmazottal. Elsődleges termékeik a vitaminok, antibiotikumok, fertőtlenítőszerek és hormonok. A cégnek 400 feletti regisztrált terméke van több mint 50 országban. Éves forgalma meghaladja a 6,5 millió eurót. Piaci forgalma nagyrészt Európából (38%), Afrikából (18%), a Távol-Keletről (18%) és Közép-Keletről (16%) származik. A saját márkanéven forgalmazott termékek mellett más gyógyszercégeknek is gyárt.
A Holding, úgy is, mint az 1912-ben alapított PHYLAXIA Szérumtermelő Rt. jogutódja, hosszú távú céljának tekinti részvételét a veteriner gyógyszeriparban. Ennek megfelelően a Holding Igazgatótanácsa részletes átvilágítással vizsgálja a fenti visszavásárlási jog gyakorlása és/vagy a Bremer Pharma Gmbh-val kapcsolatos akvizíció gazdasági előnyeit.

Vélemény, hozzászólás?