Posted on Hozzászólás most!

A tatabányai Tappancs lett az ország kedvenc menhelye a Facebook szavazás második fordulójában

Több mint 1000 kg eledel adományt kaptak a tatabányaiak, a szavazás pedig folytatódik. Budapest, 2011. január 13. – „Egy tál eledel” néven indult 2010 májusában az a Facebook kampány, mely során a Pedigree® Örökbefogadási Program Facebook klub tagjai fejenként egy tál állateledellel járulhatnak hozzá a menhelyi kutyák helyzetének javításához. A klubtagok szavazással dönthetik el, hogy melyik menhely kapja az összegyűlt eledelt. A Mars Magyarország – a Pedigree® termékcsalád gyártója, és az Örökbefogadási Program ötletgazdája – a tavalyi év során több állatmenhelynek is komoly segítséget nyújtott a szavazással. Az „Egy tál eledel” kampány 2010. december 31-ig tartó második fordulójában a tatabányai Tappancs kapta a legtöbb voksot a klubtagoktól, ami több mint 1000 kilogramm szárazeledel adományt jelent.
Az „Egy tál eledel” elnevezésű Facebook kampány második fordulója a 2010. október 4-i Állatok Világnapja és 2010. december 31. között zajlott. A legtöbb voksot ezúttal a tatabányai Tappancs Állatotthon kapta. A menhely így 3600 tál állateledel adományban részesült a Pedigree® gyártójának, a Mars Magyarország felajánlásának köszönhetően. A Pedigree® Örökbefogadási Program eddig 4 kontinens 11 országában tett lépéseket a gazdátlan ebek helyzetének javításáért és a társadalmi szemléletformálásért. 2009-ben – a Közép-Európai régióban elsőként – Magyarország is sikeresen elindította a kampányt, 2010-ben pedig új elemekkel bővítette ki: a Mars Magyarország a programban részt vevő állatmenhelyek pályázatait zsűriző szakmai bizottság mellett az állatbarátok véleményére is kíváncsi volt. Ezért alakult meg az ország egyik legnépszerűbb közösségi portálján a Pedigree Örökbefogadási Program rajongói klubja, amely néhány hónap alatt rekordszámúra bővült – jelenleg több mint 13 ezer 700 tagja van –, és az első olyan rajongói klub Magyarországon, amely egy vállalat támogatásával áll ki az állatmenhelyek és örökbefogadásra váró, gazdátlan kutyák ügye mellett.
A kampány 2010. májusi indulásától az október 4-i Állatok Világnapjáig 10.000 ezer klubtag szavazott, így 4000 kg szárazeledel került a legtöbb voksot begyűjtő szegedi Tappancshoz, akik az adomány felét három rászoruló menhely számára ajánlották fel. Az év végéig tartó 2. fordulóban a tatabányai Tappancs Állatotthon toronymagas győzelmet aratva nyerte el a több mint 1000 kg eledelt.
„A klub interaktivitásának legfőbb jeleként minden tag jogot kap az egy tál eledel felett való rendelkezésre, így az általa kiválasztott állatmenhelyet támogathatja szavazatával. A tét nem csekély: a tatabányai Tappancs győzelme után a szavazás 20 ezer tál eledelig folytatódik, a harmadik fordulóban pedig a három legtöbb szavazatot kapott menhely nyeri el az adományt. A szegedi győzelemhez hasonlóan a tatabányai szavazatok is hónapokon át gyűltek, a menhelyek egy része saját maga kampányol a szavazatokért” – árulta el a kampány részleteit Peres Patrícia, a Pedigree® márkamenedzsere az adomány átadásakor.

Vélemény, hozzászólás?