Posted on Hozzászólás most!

A Videoton focistái imádják a kutyákat

Nem kutyaütők a Videoton futballistái. Az NB I-ben listavezető csapat játékosai nem csak a labdarúgást, hanem négylábú kedvenceiket is imádják. Szakály Dénes (22) egyéves yorkshire terrierje, Benny a család kedvence, a Sóstói stadionban pillanatok alatt sok barátot szerzett magának.
– Régóta szerettünk volna kutyust a barátnőmmel, ezért megleptem őt. Nagyon hozzánk nőtt, és szeretjük kényeztetni. Hajlamos a rosszal-kodásra, néhány dolgot szétszedett már, amikor egyedül volt otthon – mesélt ölebéről a középpályás. – Mivel nem kertes házban élünk, naponta négyszer-ötször szoktuk sétáltatni, de örömmel foglalkozunk vele, hiszen szinte családtagnak számít.
Lázár Pál (22) az ókori kínai uralkodók által kedvelt mopszot választotta négylábú társául a kétéves Herkules személyében.
– Keresgéltem az interneten, és nagyon megtetszett ez a fajta. Herkules kéthónapos korában került hozzám, és egy éve, amióta együtt lakunk a barátnőmmel, igazi kutyás családnak számítunk, hiszen neki is van egy yorkie-ja – árulta el a válogatott védő. – Sajnos úgy alakult az elmúlt hónapokban, hogy sokat kellett utaznom, ezért a szüleimhez költöztettem Herkulest, de ott sincs egyedül. Anyukámnak annyira megtetszett, hogy vettem neki is egy mopszot, Gömbit. Jól elvannak együtt, de már várom, hogy visszakerüljön hozzám.
Gosztonyi András (20) egyéves beagle-je, Mugssy sok örömöt szerez, bár a kutyust most átmenetileg a szülei kertes házába költöztette.
– Mugssy igazi rosszcsont, hiába viszem sétálni, sosem fárad el. Amint hazaérünk, folytatja a csínytevéseit. Mindent megrág, amihez hozzáfér, például édesapám mobiltelefonját is. Nem akarom a lakásba zárni, jobb neki a szabadban – vélekedett az U20-as válogatottal vb-bronzérmet szerző támadó. – Szerencsére gyakran látom, amikor hazautazom a szüleimhez, s ha nem mehetek, akkor ők hozzák el.

Vélemény, hozzászólás?