Posted on Hozzászólás most!

A világ legokosabb kutyája mart meg egy csecsemőt

Egy hét hónapos csecsemőt marcangolt meg egy border collie Angliában. A kutya a családé volt, ismerte a picit. A szülők csak néhány másodpercre hagyták magára a kisbabát a család autójában. A kocsi ajtaja csupán résnyire volt nyitva. A kutya kijjebb lökte, beugrott és nekiesett a babának, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok elgondolkoztak azon, hogy amputálják-e az egyik lábát, amire végül nem került sor.
A szülők irdatlan gyereksírásra lettek figyelmesek, kiszaladtak a kertbe és akkor látták, hogy a 6 éves kutya a csecsemőn áll és harapdálja, majd elengedi és kiugrik az autóból.
A szülők elmondása szerint, ők egyáltalán nem érzékeltették a kutyával, hogy a kis William érkezése miatt ő háttérbe szorulna. Együtt csináltak vele mindent, a kutya, amikor csak lehetett oda volt engedve a gyermekhez és semmi jelét sem mutatta az agressziónak. Most azonban úgy gondolják, hogy az egész támadás hátterében a féltékenysége állhat – írja a Daily Mail.
Guy Richardson kutyatréner szerint néhány border collie-ban megmaradt a zsákmánylásra utaló hajlam, így jobb elővigyázatosnak lenni velük.

Vélemény, hozzászólás?