Posted on Hozzászólás most!

Afganisztánból hazahozatták a lelőtt katona kóbor kutyáját

– A fiam ujjongana, ha látná, hogy hazahoztuk Pegazust – mondta könnyek közt Tony Lewis (49), de felesége, Sandy (48) is zokogott, amikor először kézbe vették a nőstény keverék kutyát.
„Egy nagyon szerető családba kerülsz, te kis bolond” – rebegte az anyuka, és a szívbe markoló jelenet láttán fél Anglia sírva fakadt.
Az afganisztáni kóbor eb története valóban elképesztő. A háború dúlta ázsiai országban a külföldi katonák nem tarthatnak hobbiállatot, de a nőstény keverékkel kivételt tettek. Pegazus a legveszélyesebb helyzetekben sem tágított gazdijától. Akkor is Conrad Lewis (†22) oldalán volt, amikor egy afgán orvlövész végzett a férfival február elején. Mivel Conrad a bajtársainak elmondta, a szolgálat után Pegazust mindenképpen hazaviszi Angliába, a szülők elhatározták, teljesítik fiuk akaratát.
Pegazus először egy kabuli állatmenhelyre került, majd egy zsákba rakva szenvedte végig az 5600 kilométeres repülőutat. A szülők mindezért 1,4 millió forintot fizettek, de a neheze ekkor következett. A szigorú brit szabályok miatt a kutyusnak fél évig karanténban kellett maradnia. „Sokáig vártunk rá, de megérte” – mondták a szülők, akiket elesett fiúk barátnője, Georgina (21) is elkísért a nagy átvételre. Együtt sírtak, amikor szomorúan elmosolyodott az Afganisztánban elesett brit katona édesanyja: „Érzem, hogy itt van veled a fiam szelleme!”

Vélemény, hozzászólás?