Posted on 1 hozzászólás

Agyonlőttek két kutyát, az egyik mentőkutya volt

Ismeretlenek több lövéssel terítettek le két kutyát az Egerhez közeli Felsőtárkánynál. Az egyik állatot életmentő kutyának képezték ki, az Agria Speciális Mentőcsoport dolgozott volna vele.
A gazdák az erdőben sétáltatták Léna és Alex nevű kutyákat, amikor a lövések eldördültek – adta hírül az esti RTL Híradó. Az egyik gazdi a sokk hatására pszichiátriai segítségre szorul.
Azt nem látták, ki lőtt, csak az állatok tetemét találták meg a fák között. Nagy valószínűséggel vadászok lehettek. Egy orvvadász nem hívja fel magára a figyelmet, hogy kutyára lő. Illegális fegyvertartó sem így próbálja a fegyverét. A vadászok kilőhetik az erdőben kóborló ebeket, de csakis akkor, ha a gazdájuk nincs ott 200 méteres körzetben, és a kutya vadat űz. A család állítja, erről szó sem volt, illetve a gazdáik is veszélybe kerülhettek volna, ezért feljelentést tettek a rendőrségen.
A terület az Egererdő Zrt.-hez tartozik. A kezelő azt ígére, utána fog nézni, nem jelentettek-e be aznapra vadászat erre a területre. Ha pedig nyomozás lesz, együttműködnek a hatósággal.
Az Egri Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja az ügyet. Ez azt jelenti, hogy 15 napjuk van arra, hogy további információkat gyűjtsenek, és eldöntsék, indítanak-e nyomozást. Ez általában azt jelenti, hogy nem lesz nyomozás.
Ha egyetértesz ezzel: “A vadász ne lőhesse agyon a kutyát, macskát” akkor jelöld be légyszives a Facebookon!

1 thought on “Agyonlőttek két kutyát, az egyik mentőkutya volt

  1. […] Agyonlőttek két kutyát miközben gazdájuk sétáltatta őket Felsőtárkányban. Mind a kettőn volt nyakörv, egyikük speciális mentőkutya volt. A rendőrség nem ment ki helyszínelni, és nem mondanak semmit. Közben egy amerikai dokumentumfilm mintájára létrehoztak egy olyan állatvédő szervezetet, amiben testépítők és küzdősportokat űzők mentik az állatokat. Karacs Attila K1-es versenyző, is az állatvédők közé tartozik. […]

Vélemény, hozzászólás?