Posted on Hozzászólás most!

Alkoholista medvékkel épült újra romjaiból a bagdadi állatkert

Bár az iraki háború kezdetén szinte teljesen megsemmisült, mára ismét az iraki családok kedvenc helye a bagdadi állatkert.
A bagdadi állatkert lerombolása az amerikai invázió egyik ikonikus képévé vált 2003-ban, az iraki háború kezdetén. Ez volt a legnagyobb állatkert az egész Közel-Keleten, több mint 650 állattal – nyolc nappal a csapatok bevonulása után már csak 35 állat volt életben.
Pedig elég lett volna ötven ember és néháy élelmiszerszállítmány, hogy ne veszítsenek el egy állatot sem, mondta a Foreign Policy magazinnak Lawrence Anthony, az állatkert megmentésén dolgozó szakértő.
Azóta lényegesen jobbra fordult a helyzet, derült ki egy 2008-as nagykövetségi dokumentumból, melyet a Wikileaks hozott nyilvánosságra.
Az irat szerint az állatkert az iraki családok egyik kedvenc helye lett, melyet nyolcezer iraki keres fel egy-egy hétvégén.
Néhány extra műsor is látható az állatkertben, például két szamár lemészárlása minden nap az oroszlánok etetéséhez, és lézerfényben úszó halak, vagy a medvék, akik rászoktak az alkoholra.

Vélemény, hozzászólás?