Posted on Hozzászólás most!

Állateledel-, és pornómilliárdos fúziója

Két milliárdos, a világ egyik leglátogatottabb pornóoldalát tulajdonló Gattyán György Zoltán és az állateledel cégéről és befektetéseiről ismert Kedves Ferenc finanszírozza az Andrássy út új luxusforradalmát.
Nem csinál pornót a Docler Holding, nem olyan, mint a Kovi, csupán a felületet adja – próbálja rögtön eloszlatni a félreértéseket Magyari Péter, a jövő szeptemberben nyíló világszínvonalúra tervezett Il Bacio di Stile luxusáruház leendő vezetője. Mindenesetre tény, hogy az Andrássy út 19 alatti mintegy 4000 négyzetméteres, több mint 5 milliárd forintból megvalósuló beruházás mögött a WebMindLicenses Kft. áll, ami a Docler Holding része.

A cégcsoport legfőbb bevételi forrása pedig a LiveJasmin nevű oldal, ahol némi pénz ellenében webkamera előtt teljesítik a lányok, fiúk és párok a látogatók kívánságait. Ez a világ egyik leglátogatottabb erotikus website-ja, és mivel a neten a közösségi és a keresőoldalak mellett egyébként is a felnőtt oldalak a legnépszerűbbek, a Livejasmin már évek óta a világ 50 leglátogatottabb internetes oldala között szerepel (az alexa.com szerint jelenleg a 48.). A cégcsoport tulajdonosa az egyik legvagyonosabb magyar, a becslések szerint mintegy 30 milliárd forintos vagyonnal rendelkező, a médianyilvánosságot kerülő Gattyán György Zoltán.
Nem csoda, hogy Magyari igyekszik elkerülni a pornós asszociációt, hiszen komoly szakembernek számít: először egy Váci utcai boltot vezetett, majd az Andrássy úti Ermenegildo Zegna vezetője volt, azé az üzleté, ahol a fél magyar felsővezetői szféra vásárolja az öltönyét. A leendő áruháznak egyébként csak beruházója a WebMindLicenses Kft., az üzemeltetést a szintén a csoport érdekeltségi körébe tartozó Il Bacio di Stile Kft. végzi majd, ebben Magyari Péter is társtulajdonos.
Az Andrássy út 19 számú épület információink szerint korábban a spanyol Mango márkáé volt, akik 5 éve, szisztematikusan vásárolták ki az az egyes lakókat és tulajdonosokat az épületből. Végül mégsem nyitottak üzletet, ehelyett eladták az immár egy kézben lévő Andrássy 19-et Gattyánéknak. „Ezzel 5 év munkáját spóroltuk meg, persze ez az árban is tükröződött” – fejti ki az áruház leendő vezetője, aki saját bevallása szerint már 6-7 éve tervezi egy ilyen áruház megvalósítását.
Kérdésünkre, hogy vajon a magyar piac elég érett-e egy 4000 négyzetméteres, 3 szintes luxus áruházra, Magyari igennel felelt, sőt, szerinte ez a forma – a multibrand, vagyis többmárkás, nagyméretű áruház – az egyetlen, ami a luxusszegmensben igazán sikeres tud lenni ma Magyarországon. „Jelenleg az Andrássy úton ugyanaz a 2-3 ezer ember vásárol, miközben legalább 20 ezer olyan felső státuszú ember él az országban, akiket érdekel a divat és az öltözködés” – magyarázza Magyari, aki szerint őket eddig a gyatra kínálat miatt nem tudták elérni az Andrássy úti üzletek.
Ezért kénytelenek voltak külföldön – Bécsben, Londonban, Milánóban – vásárolni. A leendő kínálatról sajnos nem kaptunk felvilágosítást, Magyari csak annyit árult el, hogy az Il Bacio di Stile „egy szobáról szobára bejárható palota” lesz, ahol inkább közös térben lesznek a márkák, csak egy-egy elkerített sarok lesz majd. A legfelső szinten egyébként lesz egy panorámás, felső-közép kategóriás étterem is és mélygarázst is terveznek építeni az áruház alá. Az épület átalakítása várhatóan még ebben a hónapban elkezdődik, a tervek szerint 2012 júliusára fejeződik be, és szeptemberben nyithatnak. Forrás: Fn.hu

Vélemény, hozzászólás?