Posted on 3 hozzászólás

Állati élménypark Mogyoródon az UniverZoo

Közel 3 milliárd forintos beruházással nyílt meg Mogyoródon a 65 ezer négyzetméteren elterülő UniverZoo Üzleti és Élménypark. A komplexumban minden az állatok körül forog majd, lesz itt ismeretterjesztés a nevelési és oktatási intézmények számára, továbbá étterem és kávézó is, amelyben a kutyáknak is árulnak finomságokat.


A főként állat-egészségügyi termékek forgalmazásáról ismert Anivet Kft. áruháza máris a mogyoródi UniverZoo-ba költözött, de bérelt már ki helyiséget például a Magyar Állatorvosi Kamara is – mondta el sajtótájékoztatóján Váraljai Péter, a beruházó UniZoo Kft. ügyvezető igazgatója az MTI tudósítása szerint. A parkban konferenciákat, kiállításokat, állatbemutatókat is lehet szervezni, illetve egy szolgáltató központ keretében 24 órás állatkórház, állatpatika és állatkozmetika is működik majd. A csaknem 3 milliárd forintos beruházáshoz a két befektető – az Anivet Kft. és egy amerikai magánszemély, Holló János – 7,55 millió euró banki hitelt vett fel 20 évre, az amerikai fél az önrész 15 százalékával járult hozzá az üzlethez. A beruházó UniZoo Kft.-ben Holló János 15 százalékos tulajdonos, s a cégben 85 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az Anivet Kft.
Váraljai az Anivet Kft. ügyvezetői posztját is betölti, de mint mondta, mostantól még hangsúlyosabban az UniverZoo-val kíván foglalkozni, az Anivet vezetését így június 1-jétől átadja kiszemelt utódjának, Kovács Zoltánnak. A cég árbevétele évek óta 2,5 milliárd forint körüli – 200-300 milliós ingadozásokkal –, ebből 1,5 milliárdot tesznek ki az állategészségügyi termékek. Az állat-egészségügyi piac nagysága pedig Magyarországon hozzávetőleg 14-20 milliárd forint.
Áruház: Az épület 3 szintből áll: Víz, föld, ég. A VÍZszinten található az ANIVET áruház. A bejáratnál egy látványtó fogadja az érkezőket, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy üvegfelületeken keresztül betekintést nyerjünk a magyarországi édesvizek világába és megfigyelhessük az ott élő állatok életét. A FÖLDszinten lesznek az egyes üzletek, az étterem és kávézó, mosdók, a játszóház, stb. Míg az ÉGszinten egy 400-560 fős szekcionálható konferenciaterem, művészeti galéria és irodahelyiségek kerülnek kialakításra. Az épületen kívül, pedig kiállítási területek, tanösvény, agility pálya, játszótér, rétek, patak, erdő, horgásztó, piknikezésre kialakított helyszínek, szalonnasütők, állatsimogató, góré, csűr, lópatkoló műhely, kenyérsütő kemence, büfé és szabadtéri színpad áll a látogatók rendelkezésére.
Mi az Univerzoo?
Az UniverZoo egy hiánypótló beruházás, melynek célja hogy a hobbi és haszonállattartók igényét elégítse ki. Európa első tematikus, kizárólag állatokhoz kapcsolódó áruháza. Minden ami állati egy helyen: szakáruház, ahol minden állattal kapcsolatos termék megtalálható. Központ a különböző szolgáltatók, cégképviseletek, üzletek, irodák, szervezetek, egyesületek stb. számára. Fórum a tudományos és termelői konferenciáknak. Kiállítóhely a hazai és nemzetközi kiállításoknak. Helyszín különböző rendezvények és bemutatók lebonyolítására cégeknek, kluboknak, szervezeteknek. Izgalmas és érdekes világ, sokféle programmal a család minden tagjának. Egy komplexum, ahol minden az állatok körül forog.
Az Univerzoo filozófiája: Az UniverZoo alapfilozófiája, az ember és állat kapcsolatán alapszik. Ahhoz, hogy az emberek minél harmonikusabb kapcsolatot alakítsanak ki a körülöttük lévő világgal, így az állatokkal is, meg kell ismerniük a természetet, az állatok világát. Mi erre törekszünk és minden olyan területet, ami ezt segíti, legyen az ellátás, oktatás, kutatás, művészet, környezet- és természetvédelem, állatvédelem, prevenció vagy gyógyítás, támogatunk.
Vásárolhat, tanulhat, szórakozhat: A 25 000 négyzetméteres terület helyet ad a különböző kül- és beltéri eseményeknek, a tó, az erdő és az árnyas pihenők pedig ideális helyet biztosítanak a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak. Az UniverZoo egy olyan bázis, amelynek fedett és nyitott területe ideális helyszín a különböző állattenyésztési és hobbiállat kiállítások rendezésére, alkalmas a fajtabemutatók, szakmai rendezvények, konferenciák tartására, illetve családi- és csoportos programok, események megvalósítására. Itt koncentráltan jelennek meg a hobbi- és haszonállattartók minden igényét kielégítő szolgáltatások. A látogatók nem csak vásárolhatnak, hanem új ismeretekre is szert tehetnek, kapcsolatba kerülhetnek őshonos állatokkal, mindemellett sok-sok érdekes dolgot is láthatnak, például lópatkolást, fejést, köpülést, kenyérsütést, csónakázhatnak a tavon, horgászhatnak vagy éppen családi pikniket és szalonnasütést rendezhetnek az erre kialakított területeken. A gyerekeket izgalmas játszóházzal és szabadtéri játszótérrel, akváriummal, állatsimogatóval várjuk.
Szolgáltatások: Állatpatika (éjjel-nappal), Humán patika (éjjel-nappal), Állatkórház, 0-24, Állatorvosi ügyelet (egzotikus állatokat is), Laborvizsgálatok, Állatpanzió, Kutyaiskola, kutyaóvoda, Kutyás sportpálya, edzési lehetőség, Állatkegyeleti szolgáltatás, Kutyakozmetika, Vadász lőtér, Szakmai utazási iroda, Játszóház, Filmvetítések, Iskolai kirándulások, programokkal, Családi piknik- és szalonnasütő helyek, Horgásztó és csónakázási lehetőség, Konferenciaterem, Rendezvényhelyszínek, Rendezvényszervezés, Étterem (külön kutyás szekció), speciális ételek (cukorbetegek, liszt érzékenyek részére).
Cím: Mogyoród, 0278 Hrsz. 1590 Budapest, Pf 225. Telefon (+36) 1 468 2145, (+36) 30 533 1825

3 thoughts on “Állati élménypark Mogyoródon az UniverZoo

  1. […] az UniverZoo, Európa első üzleti és élményparkja. Megnyitó 2010. május 29-30. Csaknem 3 milliárd […]

  2. […] Mogyoródon a 65 ezer négyzetméteren elterülő UniverZoo Üzleti és Élménypark. Részletek itt. Váraljai Péter, a beruházó UniZoo Kft. ügyvezető igazgatója, az UniverZoo ötletgazdája […]

  3. […] UniverZoo Üzleti és Élménypark Mogyoródon: Váraljai Péter, a beruházó UniZoo Kft. ügyvezető […]

Vélemény, hozzászólás?