Posted on Hozzászólás most!

Állati napok negyedszerre

A szakadó eső sem mosta el az érdeklődést a kaposvári állattenyésztési napok iránt. Ma is több százan voltak kíváncsiak a kiállításra és a programokra. A kaposvári Pannon Lovasakadémián péntektől 200 kiállítót és csaknem 1000 tenyészállatot láthatott a közönség.
Teheneket, nyulakat, baromfikat egyaránt láthattak az érdeklődők. A vadaknak azonban csak a trófeái és kisebb darabjai voltak fellelhetők. A bográcsban. A vadfőző versenyen rendhagyó megoldások is születtek. A zsűri egyik tagja, Kemény Dénes bevallotta, saját ízlését akarja érvényesíteni a bírálatban. Azt is elárulta, hogyan tanult főzni.
Kemény Dénes elmondta: kezdő állatorvosként sokszor teljesen véletlenül kényszervágott bárányból vagy borjúból hirtelen kellett bográcsba először csak kuktáskodjak, aztán segítsek, vagy megfőzzek 8-10 állatovos kollégának a péntek délutáni uzsonnát. Amióta vadászik, azóta szinte csak vadat készít, tett hozzá. A szigorú bírák úgy vélték, a Kapos Televízió csapat keverte a legjobban, így az ő zselici vadpörköltjük lett a győztes.
Az élelmiszer kiállításon inkább csomagolt ételt lehetett találni. A vendég idén Horvátország volt. 4 megyéből jöttek kiállítók, azért is hogy jó dolgokat tanuljanak. Ljiljana Pancirov, a Horvát Köztársaság főkonzula szerint a válság miatt idén nagyon fontos az, hogy felfigyeljünk arra és felkutassuk azokat az élemiszeripari termékeket, amiket a saját termőföldjeinken meg tudtuk termelni és ezt se kell külföldi behozatalból biztosítanunk.
Az eső ellenére vasárnap is megtelt a lovarda a fogathajtók bemutatójára. A szakembereknek persze mindegy, hogy esik-e vagy fúj, mindig jönnek. Például a baromfi és kisállat részlegen találtuk meg Rezsőt, a gabonasiklót. Ő a társ- és hobbiállattenyésztő szakirány arca az egyetemen.

Vélemény, hozzászólás?