Posted on Hozzászólás most!

Állatkínzás: fegyverrel végezték ki Morzsit

Morzsi, a nyolc hónapos labradorkölyök a hatvani család kedvence volt. A napokban valaki fegyverrel végzett vele.
– Lelőttek egy kutyát a saját portája közelében – újságolta felháborodva Rudas Aranka, a hatvani Kutyaszív Alapítvány vezetője. – Hihetetlen, hogy vannak olyan emberek, akik erre képesek.
Hidvégiék Hatvan központjától kellemes sétányira laknak a Zrínyi utcában. Nagyobbik gyermekük kérésére szerezték be a labradorkölyköt, amelyet a fiú azonnal el is nevezett Morzsinak. Azért döntöttek e fajta mellett, mert tudták, hogy a legideálisabb négylábú egy olyan helyen, ahol nem házőrzőre, hanem jó barátra van szükség. Az elmúlt hét óta azonban nem várja már az udvaron izgatott farokcsóválással a gazdáit. Alig néhány kertnyire a portától ugyanis lelőtték.
– A szakemberek szerint a tüdejét találta el a lövedék – mondja Hidvéginé Rodek Erzsébet. – Akik értenek hozzá, azt mondják, körülbelül 100-200 métert szaladhatott ezzel a sebbel. A mellettünk lévő kertben esett össze, már nem jutott el hazáig. S bár az eset fényes nappal, délután 3 órakor történt, a szomszéd bácsi, aki megtalálta a tetemet, csak másnap merte közölni velünk a szomorú hírt. Később azt mondta, hogy olyan volt, mint aki alszik… A férjem fedezte fel, hogy Morzsa testén nemcsak bemenetei, hanem kimeneti nyílás is van, vagyis szabályszerűen keresztüllőtték. Egy másik, szintén a közelben lakó ember még a durranást is hallotta.
A Zrínyi utca békés, kertvárosias környezetben található. Keskeny, ámde viszonylag hosszú parcellák vannak erre, amelyek végén a belvízelvezető árok húzódik, vagyis a telkeket nem lehet lezárni, De erre nincs is szükség, hiszen a környék nyugodt helynek számít.
– Morzsa olykor elcsatangolt, felkereste kutya-barátait, máskor meg azok jártak errefelé – mondja Erzsike. – Soha nem volt ebből semmi gond, az utcára ugyanis nem tudott kimenni.
Másnap feljelentést tettek a rendőrségen. Az egyenruhások is elképedtek; állatkínzással már máskor is találkoztak, de ilyen, kivégzéshez hasonlatos esettel még sohasem. Természetesen nyomozást rendeltek el az ügyben.
Persze, azonnal találgatások láttak napvilágot a környéken arról, hogy nem lopott fegyverrel követték-e el a bűntényt, hiszen Erzsikéék házától talán ötven méternyire található az a porta, ahonnan nem is olyan rég vadászpuskákat tulajdonítottak el.
Kérdésünkre a Hatvani Rendőrkapitányságon is megerősítették a nyomozás elrendelésének a tényét: állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozást nehezíti, hogy a kutya halálát okozó lövedéket nem találták meg. Az állatkínzást elkövető személyre a bíróság akár két év szabadságvesztés büntetést is kiszabhat brutális tettéért – zárul a közleményük.
– A kisfiam a mai napig hazavárja Morzsit – szomorodik el Erzsike tekintete. – Azt mondtam neki, hogy biztosan talált magának társat, és ottmaradt nála. Forrás: Heol.hu

Vélemény, hozzászólás?