Posted on Hozzászólás most!

Állatkínzás: halálra éheztette a lovát

Már nem tudták megmenteni az éheztetett lovat az állatvédők. A gazda ellen feljelentést tettek. A kecskeméti Mentsvár állat-menhelyhez tegnap (csütörtök) érkezett bejelentés egy rossz körülmények között tartott lóról amelynek már a gödröt is megásta a paraszt – tudtuk meg Nemes Imrétől, a menhely telephelyének vezetőjétől.
– Kollégámmal azonnal indultunk Kadafalvára és a tulajdonos be is engedett minket. Borzalmas körülmények között találtuk a szerencsétlen állatott. A ló már napok óta képtelen volt felkelni, bőrén kelések, felfekvések voltak. Inni és enni sem kapott már több napja és legalább egy éve nem takarította gazdája a helyét – mesélt Nemes Imre az állat körülményeiről.
– Azonnal rendőrt hívtunk, hogy hatósági segítséggel szállítsuk el Csillagot. Jött állatorvos és állatmentő is. A ló állapota miatt szükség volt a tűzoltók segítségére is, akik szintén azonnal az állat megmentésére indultak. Így is több óra megfeszített munkával sikerült csak a teljesen legyengült állatot a szállító járműre tenni.
– A szerencsétlen párát a Ferkó lovas tanyára vittük. Ott a tulajdonos mindent megtett azért, hogy megmentse a lovat. Ma hajnali 4 órakor is még kiment hozzá az istállóba. Akkor még élt az állat. Jelzett, de már csak megköszönni tudta, hogy az utolsó óráit megkönnyítették. Reggelre elpusztult.
– A tulajdonos ellen feljelentést tettünk állatkínzás miatt a kecskeméti rendőrségen. Most azon dolgozunk, hogy a szintén nagyon rossz körülmények között négy kutyát is elhozzuk tőle. A kadafalvi háznál maradt két németjuhász és két keverék kutya. Ők is nagyon rossz állapotban vannak, az egyik keveréknek például egy műanyagkuka a háza… – adott tájékoztatást Nemes Imre.
A kecskeméti rendőrségen Nyíkos Tamás sajtószóvivő elmondta, hogy a bejelentésre hatósági segítséget adtak a ló elszállítására. Az ügyben pedig folyik a rendőrségi vizsgálat.

Vélemény, hozzászólás?