Posted on Hozzászólás most!

Állatkínzás Piliscsabán: hetekig éheztettek egy kutyát!

Videó itt, 16:25 nél, szegény kutya borzalmasan félve-panaszkodva vonyít, amikor az állatkínzó gazdája hozzáér! Állatvédők szerint egyre több az állatkínzás, a jogszabályok ugyanis nem elég visszatartóak, ezért most ezek szigorítását kérik a szaktárcától
Hetekig éheztették azt a kutyát, amelyre állatvédők találtak rá a Pest megyei Piliscsabán. Már a bordái is kilátszódtak az állatnak, annyira lesoványodott. Állatvédők szerint egyre több az állatkínzás, a jogszabályok ugyanis nem elég visszatartóak, ezért most ezek szigorítását kérik a szaktárcától.
Azonnal felfalta a kerítésen átdobott szendvicset az a csonttá soványított kutya, amelyre Piliscsabán találtak rá az állatvédők. Nem sokkal később rendőrök és egy hatósági állatorvos is a helyszínre érkezett, hogy kiszabadítsák a csont és bőr állatot.
Közben előkerült a kutya gazdája is. A félelemtől és a fájdalomtól üvöltött a megkínzott eb gazdája karjaiban, aki azt mondta épp most akarta állatorvoshoz vinni a kutyát. A jelenet az állatvédőket megdöbbentette.
„Kórosan lesoványodott állapotban volt a kutya és sajnos elég gyakran találkozunk ilyen kondíciójú állatokkal” – nyilatkozta Koloszár Tamás, a Rex Állatsziget igazgatója.
Tegnap a Kékfény mutatta be azt az esetet, amikor betörők azért mérgeztek meg házőrző kutyákat, hogy kifoszthassanak egy családi házat Dél-Budán. Fagyállót itattak az állatokkal, így azok iszonyú kínok között pusztultak el.
Állatvédők ma is tárgyaltak a Vidékfejlesztési Minisztériumban az állatvédelmi törvény szigorításáról.
„Azokban az esetekben, amikor az ember visszaeső, valaki egyértelműen a megbánás leghalványabb árnyékát sem mutatja, ezekben az esetekben sokkal nagyobb szigorral kellene eljárni, hogy ne lehessen felfüggesztett büntetést kapni és akár hosszabb szabadságvesztéssel is lehessen súlytani ezeket az embereket” – közölte Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója.
Jelenleg egytől három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az állatkínzás, de az esetek többségében eddig felfüggesztett börtönbüntetést kaptak az állatkínzók.

Vélemény, hozzászólás?