Posted on Hozzászólás most!

Állatok, akiknek sok pénzük van

Kire hagyja az ember a pénzét, ha nagyon sok van belőle és nincs családja? Egyértelmű a jótékonyság, de a gazdit túlélő kedvenc is nyerő.
Az Egyesült Államokban a háziállattal rendelkező emberek 12-27 százaléka dönt végrendeletében kedvence jólétéről. A legtöbb örökös állat 30 000 dollár (kb. 6,5 millió Ft) körüli összegre tehet szert, melyből élete végéig prémium koszton élhet és a kaparófa/frizbi utánpótlás is megoldott. Vannak esetek azonban, amikor az adakozás már-már bizarr méreteket ölt.
Michael Jackson egymillió dollárt (kb. 210 millió Ft) hagyott csimpánzára, Bubbles-ra annak érdekében, hogy a főemlős gazdája halála után is problémamentesen élhessen. Eddig Bubbles egy fillért sem látott örökségéből, és jelenleg egy floridai menhelyen él. Gondozója, Bob Dunne szerint kétséges, hogy az állat valaha is megkapja a neki hagyott pénzt.
Leona Hemsley, aki ingatlanügyletekből tett szert hatalmas vagyonra, majd férje hotelbirodalmát vezette, pénzének legnagyobb részét, 12 millió dollárt (2,5 milliárd Ft) máltai kiskutyájára, Trouble-re hagyta, miközben unokái egy fillért sem láttak a nagyi örökségéből.
Egy bíró később lecsökkentette a kutyának adott összeget kétmillió dollárra, de ez is bőségesen elég volt arra, hogy Trouble nyugdíjas életét a néhai gazdi egyik floridai szállodájában tengesse. A kutyára a szálloda igazgatója vigyázott, aki a pénzből évente 1200 dollárt ételre, 8000 dollárt szépségápolásra és 100 000 dollárt az állat biztonságára költött. Ez utóbbit azért, mert Trouble komoly halálos fenyegetéseket is kapott. Végül 2010 decemberében, három évvel gazdája után Trouble is elpusztult. Leona Hemsley végrendelete szerint a kutyát mellé kellett volna temetni, de mivel ezt a temető nem engedélyezte, így a kutyát elhamvasztották, maradék pénzét pedig egy jótékonysági alapnak adták.
Tinker története igazi koldus-mese. A fekete macska London utcáit járta és rendszeresen benézett Margaret Layne házába. A nő annyira megszerette az állatot, hogy ráhagyta 800 000 dolláros házát, és további 226 000 dollárt adott a szomszédoknak, hogy gondozzák az állatot.
Az örökség azonban feltételes, ha Tinker visszatér régi kóborlós életéhez, elveszti a vagyont. Úgy tűnik, a macska felfogta helyzete súlyosságát és megállapodott a 170 millió forintos házikóban, sőt, befogadott egy egyedülálló macskaanyát gyermekeivel együtt.
Gail Posner, aki megörökölte az apja sikeres üzleti karrierjéből származó vagyonát, három csivavájára, Conchitára, Luciára és April Mariere hagyta annak megmaradó részét. Nem kis összegről beszélünk, hiszen a 3 millió dollár mellett gyémánt kiegészítőket és egy 8 millió dolláros miami villát is kaptak a kiskutyák. Az állatok személyi felvigyázója sem járt rosszul, ő is milliókat kapott azért, hogy a kedvenceknek továbbra is jó életük legyen.
Ella Wendell New York-i milliomos pudlija a nő 1931-es halála után 30 millió dollárt (pengőben nem tudni, hogy pontosan mennyit, de iszonyatosan sokat) örökölt. A Toby Rimes névre hallgató kutya ezután örököseire hagyta a vagyont. A szerencsés pudli leszármazottjai – akiket mind Toby Rimes-nak neveztek el – az évek során gyarapították a pénzt, de azt nem lehet tudni, hogy a ma élő Toby-nak pontosan mekkora bankszámlája van.
Carlotta Liebenstein német grófnő kutyája viszi az abszolút prímet. A III. Günther névre hallgató kutya gazdija 1991-ben halt meg és elképesztő, 372 millió dollárt (79 milliárd Ft) hagyott rá. III. Günther egy hónapra rá azonban követte Liebensteint, így kölyke, IV. Günther büszkélkedhet a világ leggazdagabb állata címmel. IV. Güthernek saját szobalánya és limuzinja van sofőrrel. Egyes pletykák szerint egy miami villát is birtokol, mely korábban Madonnáé volt. Forrás: Mnm.com

Vélemény, hozzászólás?