Posted on 1 hozzászólás

Állatokat kínzott az exjobbikos Metes György? – Videó!

A Csillagszem menhely munkatársai elborzasztó állapotokat találtak Metes György tanyáján, ahol 95 darab, védett állatként számon tartott vörös mangalica élt nagyon rossz körülmények között. A Jobbik Közlekedési Kabinetének korábbi elnöke állítja, a szakmai előírásoknak megfelelően tartotta állatait, és nem az amatőr állatvédőkre kell hallgatni. A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tenyésztésvezetője a Stopnak az állatvédők verzióját erősítette meg.
A Csillagszem menhely Metes György tanyáján közel 100 darab vörös mangalicát talált. Az állatvédők szerint a mangalicákat nagyon rossz körülmények között tartották, nem volt alattuk szalma, és a saját ürülékükben feküdtek – így teremtve maguknak egy kis meleget.
Az állatokat emellett nem etették rendesen, a védett őshonos fajként számon tartott vörös mangalicák már másfél hónapja kizárólag tökhéjon tengődtek. Egyes anyakocák a saját kölyküket ették meg, mert nem volt elég tejük a szoptatáshoz
Metes György, a tanya tulajdonosa, egyben a Jóízű Mangalica Szövetkezet elnöke – aki korábban a Jobbik Közlekedési Kabinetét vezette – a Stopnak cáfolta az állatvédők állításait.
Mint mondta, megfelelő körülmények között tartotta állatait, és nem igaz, hogy csak tökhéjon tengődtek, zöldtakarmányt is kaptak. Metes György szerint most egy frusztrált állatvédő személyes akciója folyik ellene, és ennek lett ez az eredménye. “Nem egy ilyen mondvacsinált állatvédőnek a véleményére kell hallgatni. Vannak szakmai dolgok, amihez nekik semmi közük és nem is értenek hozzá”- szögezte le.
Szakmai véleményért megkérdeztük Kürti Lászlót, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tenyésztésvezetőjét, aki viszont Metes Györggyel szemben az állatvédők verzióját erősítette meg.
“Valóban nagyon rossz körülmények között voltak az állatok, nagyon rossz állapotban. Nem volt ennivalójuk az, és nem törődtek velük. Sajnáljuk, mert vörös mangalicák voltak, amelyek veszélyeztetettnek számítanak, alig van belőlük ezer darab” – tájékoztatott a szakember, aki a Metes által emlegetett zöldtakarmánnyal kapcsolatban csupán annyit mondott: a kismalac zöld takarmányon “nem marad meg”, szemes abrak kellett volna, ami viszont nem volt a tanyán. “Megért arra a helyzet, hogy valamit csináljanak vele” – tette hozzá. A Stop információi szerint egyébként az állatvédők cselekedtek, feljelentést tettek az ügyben.

1 thought on “Állatokat kínzott az exjobbikos Metes György? – Videó!

  1. Hogy létezik ilyen, aki 100millió forint támogatást vett fel a mangalicákra ,hogy éhezteti .Hova lett a sok pénz.Sok embernek tartozik én is koztük vagyok. Mondhatni 230000ft-al és egy hütőpultal, amit az üzletibe vitt el, tanú is van rá .Őstermelőktől vitte az árút a BUDAPESTI üzletibe,Emese boltba ,de nem fizetet előre .Kész árút úgy adta el mint a saját árúja lett volna csak az östermelőt nem fizette ki,jó hasznot húzzott.De akinek van 95db mangalicája az mért kell ,hogy mástól viggyen kolbász ,hurkát,szalonnát ami nem is mangalica volt ,de Ő úgy adtta el mind ha az lett volna.Ezt senki nem ellenőrzi ,mert egy exjobbikosról van szó?Az ilyen nagy embereknek mindent szabad?Megusza enyivel,hogy az állat védelmisek feljelentették?Hogy lehet valaki a Jóízű mangalica elnőke ,mikor közben az állatai éheznek?Hány ember elől bujkál ez a bekébzelt alak, mert embernek nem lehet nevezni az ilyent.Hány szegény embert vert iddáig át? Kérem azokat akik így jártak írják meg,hátha valakinek eszébe jut valamit tenni ez ügyben.Üzenem Metes úr én nem felejtek .8 hónapos terhes voltam ,mikor hozzánk jött levágatott a hentesível2db hús hizót nem mangalicát! akész árut elvitte fizetni nem fizetett azt mondta jövö héten jönn és akkor rendezűk.Eltelt 8honap megszületet a kis fiam de még nem jelent kezett a pénzzel ,hanem fenyegető sms-est küldött.Kérem aki tud segitsen ,hogy ez az ember ne úsza meg ennyivel,felejjen a teteiért! köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?