Posted on Hozzászólás most!

Állatokat vert agyon a tojás nagyságú jég az itéletidőben

Folytatódik a rettegés: kiszámíthatatlan, hogy az ország melyik részén pattan ki egy jégesővel tarkított zivatargóc. Miközben az ország még magához sem tért a Mezőhegyesen és Makó környékén pusztító jégvihar okozta sokkból, máris újabb településeken söpört végig az ítéletidő.
Tegnap Baranya és Pest megye volt soron: Cegléden késő este is szivattyúztak a tűzoltók, mert a felhőszakadás miatti vízmennyiséget a csatornarendszer nem tudta elvezetni, míg a Baranya megyei Szaporcán, Tésenfán és Diósviszlón háziállatok pusztultak el a kíméletlen jégverésben.
Voltak porták, ahol több állatot nem tudtak megmenteni, tyúkok pusztultak el, úgy, hogy előbb az ólt verte szét a jég. Szaporcán volt ház, amelynek egyik szobájában bokáig ért a jég, amely előbb az ablakot törte be – számol be a megyei portál. A település polgármestere azt mondta: diónyi, sőt esetenként tyúktojásnyi jég zuhogott. A településvezető szerint a legnagyobb kár a mákültetvényeket érte, a kár a száz százalékhoz közelít. A mák mellett a gabonát, és a kukoricát is elverte a jég, bár szinte rájuk sem lehet ismerni, talán itt még megmaradhat némi termés, az árpa azonban, amit hamarosan aratni kellene, a „földön fekszik”, 20-30 százalékát talán megmenthetik.

Vélemény, hozzászólás?