Posted on Hozzászólás most!

Állatorvosnak kellett elaltatnia kiéhezett kutyákat

Az állatorvosnak kellett elaltatnia két kiéhezett kutyát a Zala megyei Szepetneken, ahol miután a gazdájuk bezárta azokat, elpusztították társaikat és az ablakot kitörve kimenekültek a házból – tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
Salamon Róbert, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte, hogy csütörtökön Szepetnekről kért rendőri segítséget egy helybeli lakos, mert a szomszédjából átszabadultak a kutyák és ezért nem mert bemenni a saját udvarába.
A helyszínre bűnügyi szemlebizottságot küldtek, ugyanis kiderült, a gazda négy kutyáját bezárta a családi házába és az ellátásukról nem gondoskodott. A kiéhezett kutyák táplálék hiányában két társukat elpusztították, ettek belőlük, majd az ablakot kitörve kimenekültek a házból. Miután az udvaron lévő háziállatokat is elpusztították, áttörtek a szomszéd portára.
A lesoványodott, fertőzésveszélyes ebeket végül állatorvosnak kellett elaltatnia. A kutyák gazdája ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást a nagykanizsai rendőrkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?