Posted on Hozzászólás most!

Állatrendőrséget szeretnének a felelős tartás érdekében

Az állatok mai világnapja alkalmából állatrendőrség megalakításáért küzdenek magyar állatvédők az erre a célra létrehozott Facebook-oldalon zajló toborzással, az eddig 3500 tagot számláló csoport százezer főre való duzzasztásával szeretnék elérni a szervezet megalakítását.
Magyarország tízmilliós lakosságának körében nagyon sok az ember által tartott, az emberek felelőssége alá tartozó gazdasági és hobbi állat. Gyakori azonban a felelőtlen állattartás, a bűncselekményekig fajuló állatkínzás – fogalmaz az akciót kezdeményező Orpheus Állatvédő Egyesület közleménye.
Az emberek kezei alatt sok esetben értelmetlenül pusztulnak el állatok, így az elkövetkező évek felelős állattartói- és környezettudatos polgári átalakuláshoz komoly felzárkóztatásra, ismeretszerzésre és állatvédelmi folyamatokra van szükség. “Meg kell akadályozni, hogy évente egymillió kutya és macska kerüljön utcára, meg kell akadályozni a gazdasági állatok durva kizsákmányolását” – hangsúlyozták az állatvédők. A csoport céljaival szimpatizálókat arra kérik, hogy csatlakozzanak a www.facebook.com/AnimalPolice közösségi csoporthoz, ezzel segítve a szervezet megalakulását.
A menhelyek állandó telítettsége miatt az ott dolgozók csak a szükséges ellátásokban tudják részesíteni a kidobott, gazdátlan állatokat. Az állatvédők arra biztatják az embereket, hogy aki négylábú társra vágyik menhelyről válasszon, mert ezzel két életet is megment: azét az állatét, amelyet hazavisz és azét is, amely átmenetileg bekerülhet a megürült helyre és így esélye nyílik rá, hogy szerető otthonba kerülhessen – írja a Népszava.

Vélemény, hozzászólás?