Posted on Hozzászólás most!

Állatvédő párt alakult Svájcban

Svájci állatbarátok úgy döntöttek: a parlamentben is szeretnék négylábú kedvenceik érdekét képviselni, ezért pártot alapítottak.
A vasárnapi jelentések szerint a szervezetet szombaton hívta életre egy közgazdász, egy ügyvéd, és a svájci Vegetáriánus Szövetség elnöke. A Svájci Állat Párt (TPS) elnöke Thomas Märki azt mondta: az állatoknak is szükségük van arra, hogy “hallassák a hangjukat.” A pártvezető azt ígérte, hogy a politikában és a gazdaságban is a négylábúak érdekeit védik majd. Az alpesi országban jövőre lesznek választások.
A párt életre hívásában fontos szerep jutott az egyik legnépszerűbb közösség portálnak, a Facebooknak is. Az oldalon kezdett szerveződni a TPS, és már több mint 1000 rajongója is van. A szervezkedés pedig negyedéve kezdődött a portálon.
Svájcban egyébként szigorú törvények védik az állatokat. Például tilos a megunt aranyhalat a WC-n lehúzni. Emellett néhány állat esetében, mint például a hörcsög vagy papagáj, garantálni kell a kedvenceknek a társaságot is. A kecskéknek és birkáknak pedig legalább “vizuális kapcsolatban kell állniuk fajtársaikkal.” Év elején pedig arról tartottak népszavazást Svájcban, hogy a bántalmazott állatoknak járjon-e ügyvéd. A referendumon végül a kezdeményezés nem kapott elég voksot.

Vélemény, hozzászólás?