Posted on Hozzászólás most!

Állatvédők kérése a Király beszédével kapcsolatban

A király beszéde rendezője és producerei kisebb összetűzésbe keveredtek egy az állatok jogaiért küzdő csoporttal. Az American Humane Association (AHA) vezetősége azt követelte, hogy távolítsák el A király beszédéből azt a kijelentést, hogy a film forgatása során egyetelen állat sem sérült meg. Mivel az állatvédők nem voltak jelen a forgatáson, fogalmuk sincs, mi történt ott, így felelősséget sem tudnak vállalni a mondat hitelességéért.
A Hollywood Reporter értesülései szerint a csoport csak abban az esetben engedélyezi az ilyen feliratokat, ha a munkálatoknak legalább a töredékében részt vehetnek és megkapják a fogatókönyv egyik másolatát, hogy tudják igazolni az állatokkal való helyes bánásmódot.
A See-Saw Films vezetősége azóta már elérte az AHA főnökségét, és hivatalosan igazolták az állatok megfelelő tartását és a magas színvonalú ellátásukat, így a minősítéssel kapcsolatos probléma is megoldódot.
“A király beszéde című film forgatása alatt mi ténylegesen odafigyeltünk az állatok legmegfelelőbb tartására és biztonságára. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ‘állatok nem sérültek a forgatás alatt’ kejelentésnek létezik hiteles védjegye és nem szándékosan vontuk bele az American Humane Association-t. Nagyon fontos számomra az állatvédelem, ezért örülök, hogy az AHA-val már sikeresen tisztáztuk ezt a félreértést. Az állatokkal való helyes bánásmód soha sem volt kérdéses számunkra. Az egyetlen dolog amin változtattunk, hogy véletlenül az AHA védjegyét hasznátuk, azonban megoldottuk ezt a problémát” – nyilatkozta a See-Saw producere, Emile Sherman.

Vélemény, hozzászólás?