Posted on Hozzászólás most!

Állatvédőket üldözött traktorral István gazda

Aktivistákat próbált meg elgázolni traktorral egy férfi – állítják az állatvédők. István gazda tagadja ezt: ő csupán kitessékelte a telkéről a betolakodókat. Kölcsönösen feljelentették egymást.
Riasztották a szolnoki állatvédőket, mondván: egy korláti tanyán elő gazda kínozza az állatokat, ezenkívül jelöletlen, feltehetően lopott jószágokat tart. Az állatvédők azonnal a helyszínre siettek, ott azonban megdöbbentő dologgal szembesültek.
– A férfi először kiabált velünk, majd bement a házba, és a kislányát maga előtt hurcolva beszállt egy traktorba és üldözőbe vett minket – mondta a Borsnak Abonyi Mónika állatvédő. – Felénk hajtott, de szerencsére még be tudtunk ugrani a kocsinkba, és sikerült elmenekülnünk.
Az aktivisták azonnal kihívták a rendőrséget, s emberölési kísérlet, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentést tettek.
A gazda, Pócs István cáfolja a vádakat.
– A családommal jöttünk haza vasárnap este – idézte fel a történteket. – Az állatvédők már az ajtóm előtt vártak és követelték, hogy mutassam meg az állataimat. Velük volt az a férfi is, aki korábban megvádolt, hogy borjút loptam. A rendőrség már lezárta az ügyet, ő azonban még mindig az állat árát akarta behajtani. Őt nem akartam a birtokomon látni, ezért megkértem mindenkit: távozzanak.
Ők azonban nem mozdultak.
– Bevittem a kislányom a házba, mert be akartam szállni egy munkagépbe, hogy kitessékeljek mindenkit a portámról. A családom előtt rágalmaztak a saját otthonomban, ez azért nem járja. De a kicsi kiszaladt a házból, nem tehettem mást, magam mellé ültettem. A férfi nevetségesnek tartja a vádakat, miszerint állatokat kínozna portáján: – Az összes jószágnak friss orvosi papírja van. Vigyázok az állatokra, mázsaszám áll a takarmány mindenhol. Feljelentést tettem az állatvédők ellen – közölte a férfi. Forrás: Borsonline, fotó: Birton Szabolcs.

Vélemény, hozzászólás?