Posted on Hozzászólás most!

Állatviadal szervezőit fogták el Ózdon

Állatviadal szervezőit fogták el a hétvégén Ózdon, tizenhárom embert állítottak elő, hármat őrizetbe vettek, és nyolc “pitbull jellegű” ebet is lefoglaltak – tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Gaskó Bertalan arról számolt be, hogy vasárnap egy ózdi magáningatlanon lévő telephelyre egy helyi 38 éves férfi állatviadalt szervezett, a pitbull jellegű ebek verekedtetésén harci kutyájával egy 29 éves romániai férfi is részt vett.
A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra ezer-ezer euró értékben fogadtak.
A vasárnap kora reggeli rajtaütés után a rendőrség tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a büntetett előéletű ózdi férfit és két román állampolgárt.
A tiltott állatviadal szervezésével párosuló, engedély nélküli szerencsejáték felgöngyölítése a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hosszan tartó felderítő munkájának köszönhető, az elkövetők elfogásában az ózdi és a nógrádi rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ munkatársai is közreműködtek – tette hozzá a szóvivő.

Vélemény, hozzászólás?