Posted on Hozzászólás most!

Anyjuk teteme mellett találtak három kutyakölyköt

Három kutyakölyköt találtak elpusztult anyjuk mellett Kiskunhalason, a kertváros szélén, egy illegális szeméttelepen. A múlt hétvégén járókelők által meglelt kutyusok a gyepmesteri telepen várják örökbefogadóik, illetve ideiglenes gondozóik jelentkezését.
Kiskunhalason, a kertvárosi Gubodi út melletti illegális szeméttelepen kiskutyák nyüszítésére figyeltek fel a földes úton biciklizők. A három kutyakölyök elpusztult anyjuk teteme mellett összebújva próbálta meg átvészelni az éjszakai mínuszokat. Egyelőre nem lehet tudni, mi történt az anyaállattal, és hogyan keveredett a szeméttelepre a kutyacsalád.
A kölyköket jelenleg egy fűtetlen helyiségben, de szalmával bélelt alomban, a kiskunhalasi gyepmesteri telepen szállásolták el, mert a Szegedi úti Halasi Állatotthon teltház miatt nem tudta befogadni őket. Mivel az ilyen kicsi kutyusok számára a körülmények nem biztosítottak a gyepmesteri telepen, a Városi Rendészet örökbefogadók és ideiglenes gondozók jelentkezését várja a következő telefonszámon: 06-30/515-52-23, akik, ha csak pár hétre is – amíg a kiskutyák megerősödnek – de, gondját viselnék a csöppségeknek. Forrrás: Délmagyar.hu, fotó Halasmedia.hu (Pozsgai Ákos).

Vélemény, hozzászólás?