Posted on Hozzászólás most!

Az állatok és a hatodik érzék

Sok olyan történetet hallhattunk már, amely azt próbálta bizonyítani, hogy az állatok olyan képességekkel bírnak, amilyenekkel mi, emberek, csak nagyon ritkán rendelkezünk, vagy ha mégis, akkor nem veszünk róluk tudomást.Ilyen képesség lehet például a jövőbeni történések előre látása vagy a szellemvilág érzékelése.
A mai napig nem tudni, miért rendelkeznek ezzel a tudással az állatok, amelyeknek a tudósok szerint nemcsak hatodik, hanem hetedik, sőt további érzékeik is vannak, és ezek segítségével el tudják kerülni a rájuk leselkedő veszélyeket. Sajátos viselkedésük láttán pedig, szerencsére, az emberek is időben észlelhetik a bajt.
Macskák a hitvilágban
– A kelták felemelkedett lelkeknek tartották a macskák lelkét, s arra is rájöttek, hogy a cicák képesek érzékelni a szellemeket.
– A kínaiak természetfeletti erővel ruházták fel a macskákat. Mágikus erővel bíró állatoknak, az ártó szellemek, démonok ellenségeinek tartották őket.
– Egy japán legenda szerint az egyik szerzetes macskája úgy mentett meg egy gazdag embert a haláltól, hogy elcsalta őt a fától, amely alatt állt, és amelybe nem sokkal ezután villám csapott.
– Az ókori egyiptomiak istenségként tisztelték ezt a háziállatot. Gyakran bebalzsamozva temették el őket, hogy a túlvilágra is elkísérhessék a gazdájukat. Felfedezték ugyanis, hogy az emberek és a macskák között különleges spirituális kapcsolat áll fenn.
Nem létezik távolság – A kutyák és a macskák megérzik a halál eljövetelét, és a távol levő gazdi halála pillanatában hangosan nyüszíteni, nyávogni kezdenek.
– A szomszédunk Tunéziába ment nyaralni a családdal, és ránk bízta a kutyájukat – kezdte Anna. – A negyedik napon Doris, a német juhászkutya minden előzmény nélkül elkezdett szűkölni és vonyítani,egyszerűen nem lehetett megnyugtatni. Pár órával később a feleség zokogva telefonált, hogy a férje váratlanul meghalt. Nem tudok másra gondolni azóta sem, csak arra, hogy a kutyus több ezer kilométer távolságból is megérezte gazdája távozását – írja a Pink.hu

Vélemény, hozzászólás?