Posted on Hozzászólás most!

Az állatok is érző lények, ne bántsátok őket!

Michael Vick kedden előadást tartott egy New Haven-i középiskolában az állatok bántalmazásáról. A 2007-ben kutyaviadalok szervezéséért 18 hónapos börtönbüntetésre ítélt amerikaifutball-játékos arra szólította fel a gyerekeket, hogy bánjanak kíméletesen és kedvesen az állatokkal.
A Philadelphia Eagles irányítójaként második fénykorát élő NFL-játékos részéről nem ez az első eset, hogy a kutyák bántalmazása terén szerzett tapasztalatai alapján próbál meg hasznos tanácsokat adni a fiataloknak, hogy ne essenek ugyanabba a csapdába, mint ő évekkel ezelőtt. Törekvéseiben az amerikai állatvédő szervezet is segíti.
„Sajnos egyáltalán nem érdekelt, mit éreznek a kutyák, és hogy más emberek miként botránkoztak meg – árulta el őszintén Vick a kutyaviadalok szervezésében vállalt szerepéről, s hozzátette, a börtönbüntetéssel nem ért véget bűnhődése, minden nap meg kell birkóznia tettei következményeivel. – Egész életemre eltiltottak az állattartástól, ezért megszakad a szívem a lányaimért, akik gyakran kérik tőlem, hogy vegyünk egy kiskutyát. Én ezt sohasem tehetem meg nekik.”

Vélemény, hozzászólás?