Posted on Hozzászólás most!

Az állatpark látogatói mentették meg a fiút

Csak a gyors elsősegélynyújtásnak köszönheti életét az a 16 éves fiú, akit édesapjával együtt ért villámcsapás a Nyíregyházi Állatparkban vasárnap délelőtt. A fiú szüleivel és kisebb testvérével együtt egy magas fa tövében tartózkodtak, amelybe hirtelen belevágott a villám, ami tovább terjedt a földön állókra is. Az apa könnyebb sérülésekkel megúszta, a gyerek azonban eszméletét vesztette, és leállt a szíve.
– A park egyik arra járó látogatója óriási lélekjelenléttel azonnal megkezdte az újraélesztést, a dolgozók pedig rögtön hívták a mentőket – idézte fel az eseményeket dr. Papp Endre, az állatpark állatorvosa, aki a mentősök kiérkeztéig saját kezűleg folytatta a szívmasszázst.
– A gyerekek édesanyja is majdnem rosszul lett, mert szinte sokkos állapotba került a rémülettől – tudtuk meg Kovács Istvántól, aki ugyancsak látogatóként szemtanúja volt az esetnek.
– Az egész nagyon váratlanul történt. Hirtelen erős szél támadt, megdördült az ég, és egyik pillanatról a másikra kitört a vihar. Azon a helyen, ahol becsapott a villám, még a kéreg is levált a fáról – mutatta a jól látható sérülést a férfi, aki fényképezőgépével megörökítette, ahogyan a sérült fiú állapotát a mentősök stabilizálják.
A villámsújtotta fiút és apját a mentők szállították kórházba, édesanyját és testvérét az állatpark dolgozói vitték utánuk. Az apa már jól van, a fiút továbbra is az intenzív osztályon ápolják. Információink szerint a család nem Nyíregyházán lakik

Vélemény, hozzászólás?