Posted on Hozzászólás most!

Az egyik kutyát lapáttal verte agyon, a másikat felakasztotta

Egyik kutyát lapáttal verte agyon, a másikat felakasztotta egy férfi Kecskemét-Márihegyen, állítja a szomszéd. Az ügyben állatkínzás gyanúja miatt indult nyomozás. Fotóinkat csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!
Újabb állatkínzás történt Kecskeméten. Nemrégiban zacskóban akartak végezni két újszülött kiskutyával, szerdán pedig oszlásban lévő kutyatetemekhez hívták a Máriahegyre a Menhely az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatát. – Valószínűleg néhány hete végezték ki a két kutyát, amelynek maradványait megtaláltunk a helyszínen – nyilatkozta a Baonnak Szabó Attila, az állatvédelmi őrszolgálat vezetője.
– A bejelentő elmondta, hogy látta, sőt próbálta megakadályozni, amikor a szomszédja lapáttal agyoncsapta az egyik kutyát, egy másik alkalommal pedig felakasztotta a másikat. Mindezt azért, mert feleslegesnek tartotta az állatokat. A szemtanú vállalta, hogy a bíróságon is tanúskodik szomszédja unokája ellen.
– Állatkínzás gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben – tájékoztatott minket Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Az elkövetőt is megtaláltuk, a márihegyi tanyán élő asszony unokájának gyanúsítotti kihallgatása már megtörtént. Az 1986-os születésű férfi elismerte, hogy agyonverte az egyik kutyát, azt állította, hogy „könyörületességből” tette. Elmondása szerint olyan rossz állapotban volt nagymamája házőrzője, hogy inkább átsegítette a túlvilágra. A másik kutya haláláról azonban – vallomása szerint – semmit sem tud. Forrás: Baon.hu

Vélemény, hozzászólás?