Posted on Hozzászólás most!

Az éhhalál küszöbén álló ebet mentettek meg

Az utolsó pillanatban mentették meg egy kutya életét a törökbálinti rendőrök. Egy betörés miatt helyszíni szemlére mentek egy házhoz a Pest megyei Tök településen. Az ingatlanhoz tartozó sufniban találtak rá véletlenül a kutyára, csontsoványan. Kiderült, hogy a házból még májusban kiköltöztek az ott élők, az állatot azonban ott hagyták és alig etették.
A kutyát napok óta ápolják az állatvédők. Még most is annyira gyenge, hogy alig bír felmászni az ágyra.
„Ennek a kutyának valószínűleg még két nap volt az élete, vagy egy nap.”
„A szükséges testsúlyának az egyharmada most a kutya, nincs rajta izomköteg, nincs rajta zsír, semmi az égvilágon, csak a rászáradt bőr, teljesen ki volt száradva. De küzdünk érte és ő is nagyon akar küzdeni, ez a lényeg” – mondta Szatmári Andrea állatvédő.
A kutyát egy elhagyott háznál találták a rendőrök. Az ingatlanhoz nem az állat, hanem egy betörés miatt mentek ki. Helyszíni szemle közben véletlenül bukkantak rá egy sufniban.
„Ott találtak rá a láthatóan rendkívül alultáplált és egészségileg megromlott állapotú egy év körüli kutyára. Ezért értesítették a legközelebbi állatmenhely munkatársait, akik gondoskodtak a kutya elszállításáról” – mondta Kovács Viktória, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A ház május eleje óta lakatlan. Az RTL Híradó úgy tudja, az itt élők egy családi tragédia miatt költöztek el. A kutyát pedig itt hagyták és két-három hetente adtak neki enni. A rendőrök még vizsgálják, hogy állatkínzás miatt indul-e ellenük eljárás.

Vélemény, hozzászólás?