Posted on Hozzászólás most!

Az Európa kutyakiállításon komondor lett a harmadik legszebb

Hatalmas sikerekkel térhettek haza a magyar kutyások, a Szlovéniában megrendezett Európa Kutyakiállításról! A legnagyobb sikert, Orsi ÓHungarikum komondor szuka könyvelhette el (Tenyésztő és tulajdonos: Korózs Gábor), aki a több mint 10000 nevezett kutya közül az elegáns BIS 3 (a kiállítás harmadik legszebb kutyája) címet nyerte el.
De nem csak rájuk lehetünk büszkék! Csak, hogy a legnagyobb eredményeket említsük: a fiatalokat képviselte Xaxo of Skyrocket rövidszőrű magyar vizsla, aki a fiatalok közül szintén a harmadik helyet foglalta el! A legújabb generációt képviselte Thurzó Balázs leonbergi bébi kutyája, aki az első napon a dobogó harmadik fokára állhatott!
A második Legszebb kölyök lett Magyarország első, világviszonylatban is igen ritkának számító petit basset griffon vendéen-je. Ugyanezen a napon a legsikeresebb tenyészet a magyar szálkásszörű standard tacskó kennel ( Q-rrens von Hungary) lett, akik a tenyészpárok második díját is elvitték.
A terrierek között, a második egy hajszállal lemaradva dobogó legfelső fokáról a magyar tulajdonú staffordshire bull terrier . A kopók közül a magyar basset hound került legfelülre!A Skyrocket kennel másik tagja pedig a vizslák közül az előkellő harmadik helyet szerezte meg!
A kiállítás harmadik napján sem volt megállás, a legszebb kutyapár a magyar tenyésztésű és tulajdonú komondor pár volt.
A negyedik, utolsó napon már nem is vártunk mást, csakis újabb sikereket magyar részről,amik nem is maradtak el, kezdve Tóth Beatrixszal,aki a fiatal felvezetők versenyén második helyezést ért el, folytatva a magyar tenyésztésű bébi boston terrierrel, aki megnyerte az aznapi versenyt. Majd pedig a veterán kutyák között harmadik helyett megszerzett lhasa apso. Végül pedig a fiatal társasági kutyák csoportját megnyerő francia buldog!
Az idei Európa kiállítást mindenképp hatalmas magyar sikernek könyvelhetjük el, nem csak a fent említett kutyák miatt, hanem a további, több mint 100 európa győztes kutya miatt is!

Vélemény, hozzászólás?